Norrskens Retreat i Abisko

Bild Per Englund STF Abisko Turiststation

Magiskt Norrsken – FULLBOKAT! 

Tryggt att boka

Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och tar beslut om genomförande senast 7/12. Du som bokat får givetvis återbetalning eller väljer att låta bokningen kvarstå om vi skjuter fram retreaten. Tveka inte att boka om du är intresserad då antalet platser är begränsat

Landa i Abisko 4 dagar med yoga, qigong och livsbejakande närvaro. Gott om tid för vila, meditation, turskidåkning eller egna promenader i närområdet.

Upptäck Abisko Canyon till fots eller egna promenader i närområdet. Abisko har länge varit känd för sin midnattssol och sitt norrsken och du får även följa med på en Night visit med norrskensguidning upp till Aurora Sky Station.

8-11 Jan 2022

12-15 Jan 2022

Gör oss sällskap till Ábeskovvu, skogen vid det stora vattnet, som i januari omfamnas av det sprakande norrskenet på stjärnhimlen och ovanför oss befinner vi oss mitt i ett möte mellan jorden och rymden. En retreat med tema – Yoga & hjärtats energi en transformation

Världens bästa ljusupplevelse

Varje natt drar vi oss undan från belysning och beger oss ut för att njuta av Norrskenet. Du har möjlighet att följa med på en ”Night Visit” dvs en guidad tur upp på berget Nuolja med linbanan till STF Aurora Sky Station (om vädret tillåter). Där finns det en stor utomhusterrass och ett utkikstorn. Där kan du stå och uppleva norrskenet och stjärnhimlen. Inne finns en norrskensutställning som på ett enkelt sätt beskriver vad ett norrsken är. Vill du lära dig mer om norrskenet så har du här chansen att lyssna på guidens norrskenspresentation som hålls vid flera tillfällen under kvällen. I väntan på norrskenet kan du slappna av i det mysiga cafét där du kan köpa fika, drycker och souvenirer.

Tillsammans delar vi transformerande dagar med möjlighet till exklusivt och inkännande möte med dig själv och med en ikonisk plats i fjällvärlden norr om polcirkeln. Här kommer vi att utöva yoga, qigong, meditera, guidas i området med kalfjäll, brusande jokkar och dessutom ödmjukt observera spelande norrsken på nätterna. Vi kan dock inte garantera att vi ser norrsken. Men Abisko har länge varit känd för sin midnattssol och sitt norrsken. Länk

I en kravlös gemenskap och stunder av tystnad möts vi i vår nyfikenhet till fjällvärlden och i vår längtan efter stunder av stillhet och ro. Genom våra ledare kommer du att få en inblick om Abiskos historia och även uppleva snö och den kyliga polarnatten.

Yogan frigör stela leder och muskler samt tilllåter sinnet att bli friare från oro och grubbel. Fjällens storslagna vyer och friska luft hjälper dig att landa i nuet och bryta upp från vardagens instängdhet och krav.

Program

Retreat där vi varje ny dag njuter av (med lite tur) det dansande, sprakande norrskenet på stjärnhimlen ovanför dig. Kravmärkt frukostbuffé på Abisko Fjällstation, avslappnande Embodied yin och därefter följer antingen en utforskande rundtur i området, qigong, yoga eller vägledning av Barbara eller Lena. En kväll vandrar vi ner till Torneträsk och bastubadar. Lunch och middagar intas på Fjällstationen och det finns gott om tid att skämma bort sig själv.

Även om Abisko ligger i regnskugga från nordatlanten och i högre grad än andra platser i fjällvärlden bjuder på fint väder och norrsken så kommer fjällvärldens nyckfulla väderomslag och gruppens dagsform styra planering och upplägg av guidade utomhus turer och inomhus aktiviteter.

Retreaten startar antingen lör 8/1 klockan 12.00 eller ons 12/1 med en gemensam lunchbuffe.

Retreaten avslutas tis den 11/1 eller lör 15/1  klockan 15.00 med ett längre lugnt yogapass (med viss reservation för ändring pga. tågtider).

Förkunskaper

Vi välkomnar alla som känner en längtan till norrsken och en yoga i gemenskap. Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.

Kursledare

Lena Thurner

Yogalärare, Coach/Healer och Örtterapeut med 7 års erfarenhet av att skapa och leda kurser och retreats i samklang med natur i väglöst land för att finna den stillheten som den moderna människan så innerligt längtar efter. Med lång erfarenhet och stort hjärta anpassar Lena retreaten efter gruppens och individens behov med sin erfarenhet inom bland annat ACT-baserad coaching, Vipassanameditation och pranayama (andningsövningar) etc. Hon har undervisat yoga i 8 år och varvar Hatha-, Embodied Yin med meditationer, utbildning & samtal. Lena är dessutom en erfaren fjällvandrare och delar gärna med sig av sin passion och kärlek till fjällvärlden.

Barbara Frilund-Ekberg

Barbara har lång erfarenhet inom turistbranschen (40 år) främst inom STF – Svenska turistföreningen som operativt chefsstöd. Hennes nyfikenhet på yoga väcktes redan som 14-åring och därefter har on utbildat sig i omgångar inom Hathayoga, Meditation, Yinyoga, Yoga Nidra och Restorative yoga samt Qigong. Barbara har också gått en utbildning i Yoga och medicinsk forskning med Marian Papp, Sound healingyogakurs samt grundutbildning i Ayurveda. Hennes nyfikenhet gör att hon ständigt vidareutbildar sig inom yoga och personlig utveckling. Hon brinner för att få människor att vilja må bättre genom att våga prova yoga och därigenom utvecklas och må bättre i vardagen. Barbara lever och bor större delen av året i svenska fjällvärlden i Grövelsjön i norra Dalarna tillsammans med sin familj sedan mer än 30 år tillbaka. Närheten till naturen är livsviktig, att vara ute och vandra eller åka skidor i olika former. Läs mer om Barbara länk

I priset ingår följande vid Abisko Fjällstation

– Boende i nyrenoverade Superior stugor 3 nätter i delade rum, Linne o avresestädning  ingår länk 
– 3 frukostar (buffé)
– 4 luncher
– 3 middagar (varav två 2-rätters och en 3-rätters)                                – Night Visit (om vädret tillåter) linbana upp till Aurora Sky Station inkl Norrskensguidning, extra varm overall och varma kängor

– Vedeldad bastu (evt isvak), snacks & dryck en kväll nere vid Torneträsk
– Guidning kring anläggning och norrskensinformation
– Två yogapass per dag, qigong, meditation och coaching

Pris 10 900 kr OBS Priset som anges gäller medlemskap i STF (295:-) Länk

Bilder från Superior stuga

Stugorna ligger naturskönt med utsikt mot Skandinaviens största fjällsjö Torneträsk, torkskåp, dusch och toalett, 6 bäddar samt en bäddsoffa och ett välutrustat kök. Vi sover max 5 personer i varje stuga.

Anmälan och betalning

Anmälan till lena.thurner@prahna.se. Anmälningsavgift 2 000 kr inom 7 dagar från bokningen. Swisha anmälningsavgift till 072-70 80 480 eller BG 5390-8653. Resterande slutlikvid senast 28 dagar före, senast 5 dec. Avbokning 40 dagar före ankomst återbetalning 100% minus 300 kr i expeditionsavgift. Avbokning 0-40 dagar dagar före ankomst, ingen återbetalning.

OBS! Kolla att du har fullgott avbeställningsskydd i din hemförsäkring. Avbeställningsskyddet träder in och ditt försäkringsbolag ersätter dig om du måste avboka p g a sjukdom eller anhörigs sjukdom eller dödsfall. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ansvarar du själv för.

Vi har ställt resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.

Ingår ej: resa (vi rekommenderar nattåget) sängkläder, handduk och slutstädning, extra snacks (utöver lunchpaketen).

Resa hit Vi rekommenderar tåg till Abisko (vi gillar nattåget) eller samåkning – hör av dig till oss så hjälper vi dig med resealternativ.

SFLO

Vi är medlemmar av Svenska fjälledarorganisationen