Om Lena

 Jag har en dröm och det är att världen ska bli en vacker plats för oss alla!
 
”Att vi alla, om så bara för ett kort ögonblick, ser och upptäcker skönheten i naturen. En skönhet som ger oss en upplevelse av den skönhet som bor i oss alla, i vårt eget innersta, och som är en del av vår sanna natur”

Lena Thurner är

  • Licensierad Stresscoach
  • Andningsinstruktör
  • Licensierad ACT coach
  • Certifierad Yogalärare 500h (Viryayoga och Yin & Embodied Flow/Authentic Flow Tribe)
  • Påbyggnadsutbildning inom Hormonyoga, Restorative Yoga , Lymfyoga och YogaNidra mfl
  • Somatic Stress Release ™ Practitioner (ongoing)
  • Godkänd Örtpedagog och Örtterapeut
  • Civilekonom och Internationell Marknadsekonom 
  • Shamansk Energimedicin (ongoing)

Mina kunder är anställda i kommun och företag, privatpersoner och jag samarbetar med flera aktörer inom hälsa och friskvård bland annat med Kajak och Fritid, Barbara Frilund-Ekberg, Peter Amling,  Oxelösunds Kommun, Tre världar, Inspired Journeys, Joy Andreas Runsten, Skeppargårdens ”Hälsospecial med yoga & meditation” på Living food

levande föda yoga
Yoga på Skeppargården

Yoga lärarutbildningar

Viryayoga 200 h teacher training, Sthlm 2012-2014, nordiskyoga.se och Embodied Flow 300h Advanced Teacher Training BODY & HEART Bali 2015, Estland & Stockholm 2017, tarajudelle.com /authentic-flow.com/authentic-flow-300h och Yinyoga  4 moduler inkl fördjupningar, Sthlm och Indien 2014-2015, www.yin-yoga.se och Yoga för kvinnans hormonsystem, Sthlm 2016, mediyogainstitutet.se

Utbildningar och lite övrigt smått och gott
För mig har den tyngsta erfarenheten varit livet själv. Jag har i övrigt en Fil kand examen, Mälardalens Högskola 2004, Jägarexamen, Öster Malma 2005, Godkänd svamphanterare, Hushållningssällskapet 2011, Biodynamisk trädgårdsutbildning deltid, Skillebyholm 2010-2011, Diplomerad Örtpedagog, Eklöfs Inspira 2012,Diplomerad Örtterapeut, Eklöfs Inspira 2014 (En komplementärmedicinsk utbildning i tiden), Hållbara Nyttobär – förädla, lyft och vårda, Hushållningssällskapet 2015, Licensierad Stresscoach, Hallén & Helander, Vipassana Meditationskurs, 10 dgr Ödeshög 2016, 2017 & 2019, Licensierad ACT coach, Hallén & Helander, ”Levande föda” kurs i Skeppsgården Valdersmarsvik 2018-2021, Assisterande lärare till Magdalena MecWelds Yinyoga moduler i Sthlm 2019-2020, Stress Somatic Release ™ Practitioner (pågående) samt Energimedicin (pågående).

resiliens stresscoach

Här kommer en lite längre presentation om mig

Många av Er som läser detta känner mig redan men för fler av Er är jag en helt ny bekantskap.

Jag började på allvar mitt personliga utvecklingsarbete för cirka 12 år sedan, dvs min medvetna själsliga resa. En resa in i mig själv där vägen till självläkning baserades på nyfikenhet, självledarskap, kärlek, ödmjukhet, förståelse och förlåtelse. En slags kapitulering där jag äntligen vågade släppa taget och tillät mig att bli vägledd av hjärtat istället. Det blev starten på något helt nytt som öppnade upp för nya möjligheter och som har lett fram till den nya Lena jag är idag. En bättre version som trivs bättre med sig själv. 

Jag tror på vår egen förmåga till självläkning

… att vi själva behöver ta kommandot över vår hälsa och vårt läkande. Gärna i samklang med läkarvetenskapen. Vi behöver lyssna in och behandla våra kroppar med kärlek och omvårdnad. Fundera över vad vi stoppar i oss, vad vi dricker, tänker, ser och hör på osv. Vilka vi väljer att umgås med osv. Allt har en betydelse för vår hälsa i någon form. 

Mina dagliga utmaningar är det som hela tiden ökar min egen medvetenhet och får mig att växa och utvecklas. Att jag gör mitt eget inre jobb är för mig grunden för att kunna spegla och vägleda andra. Och jag uppskattar att förutom yoga, coacha, dansa, vandra är att skratta och låta kärleken strömma igenom mig till dig. Jag är förutom all kunskap jag förvärvat genom åren även en healer och en intuitiv coachande guide. 

Så lyckligast är jag i naturen där jag njuter och ibland samlar in läkeörter. Livet har blivit så mycket mer rikt inte bara pga av vänner, mina fem stora barn, min man och barnbarn utan lyckan har jag funnit mer inom mig – inte genom det yttre. Detta låter säkert som en klyscha men så har det faktiskt blivit efter år av inre kontemplation ….

Jag leder mig själv in i framtiden och känner mig starkare och tryggare för varje dag som går. För mig är livet till för att levas, utforskas, utvecklas och förundras över. Jag har tillit och bygger min stärkta resiliens på att inte längre bli offer för en massa yttre omständigheter. Jag dansar med i livets upp- och nedgångar på helt annat sätt.

Att leva i KÄRLEK

Kärlek är det vi ju ALLA innerst inne är – vår rätta frekvens – och som vi längtar efter. Energifrekvensen hos ren kärlek är den kraften som läker allt och får allt att växa och utvecklas. Det är denna kraft jag många gånger blir en kanal för.

Flow, livskraft och hjärtats intelligens

Därför är det viktigt att dagligen lyssna inåt och låta hjärtat vägleda oss. Att våga släppa taget om det som inte harmoniserar med oss och det vi inte kan förändra.

Jag lär mig nya saker och utbildar mig just nu till ”Somatic Stress Release ™ Practitioner” samt ”Energy Medicine Practitioner” och har börjat inleda samarbete med bland annat Levande Föda Skeppsgården där jag varje månad är med på 12- dagars djuprening kurs och erbjuder övningar för lymfsystemet, andningsövningar, läkande yoga och guidade meditationer. När jag väl är hemma i Oxelösund igen tar jag emot klienter. 

Kanske vi möts på yogamattan, i coaching sammanhang eller på en retreat i sommar?

Väl mött Lena Thurner