Om stresscoaching

FÖRETAG & ORGANISATIONER

Arbetet som stresscoach blir alltmer aktuellt!

Jag finns för alla som vill hitta mer balans i sina liv, genom mindfulness, ACT (ny behandlingsmodell inom beteendeterapi), mindful self-compassion och välbeprövade metoder från studier av beteendeterapi och neuropsykologi vid stressproblematik (dvs vikten av medveten andning och kunskap kring hur kroppen och hjärnan fungerar vid stress).

Ni får tillgång till verktyg att hantera vardagsstress, obehagliga känslor och omvärldens press.

Arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar över den psykosociala hälsan.

”Du som arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress. Du kan förebygga risker genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete”

Arbetsrelaterad stress behöver hanteras inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete”.

Vad kan du göra som arbetsgivare för att skapa en god arbetsmiljö utan stress? Ta hjälp av en Stresscoach och få förslag på vad just din organisation kan behöva för att må sitt bästa. Exempel på vad jag kan erbjuda;

Föreläsning med konkreta råd om stress och livsbalans

Workshop eller kurs för mindre grupper i stresshantering

Coaching av enskilda medarbetare

PRIVATPERSONER OCH ARBETSGIVARE

Som Lic. Stresscoach kan jag hjälpa till att få kontroll på stress. Jag har kunskapen om vad som ligger bakom stress, varför vi får de symtom som vi får och vad vi kan göra för att må bra igen.  Tillsammans kartlägger vi stressen och jag kommer att gå bredvid dig/er fram tills att du/ni känner att du/ni har kunskapen och verktygslådan för att kunna leva vidare utan att påverkas negativt av den stress som livet ger oss.

Jag arbetar med en helhetssyn på människan, dvs att allt hänger ihop. Mår inte själen bra så mår inte kroppen bra, och mår inte kroppen bra så mår inte själen bra. Jag har den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Jag jobbar med andning, mindfulness och ACT (Acceptans and Commitment Therapy) som man kallar för andra generationens KBT. ACT har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och för att stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Som Lic. Stresscoach har jag en för Sverige helt unik kunskapsbredd där jag kan jag hjälpa dig med allt som man förväntar sig av en stresscoach: 

 • att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans
 • även ha den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem
 • hur nervsystemet påverkar både sömn och värk
 • Hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar.
 • Med en stor verktygslåda kommer jag att kunna förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Lite exempel på min kompetens 

 • Licensierad ACT (acceptens and commitment therapy) coach
 • Licensierad Stresscoach
 • Licensierad mindfulnessinstruktör
 • Licensierad medveten andniningsinstruktör
 • Certifierad Yogalärare med flera påbyggnadsutbildningar inom bla somatisering och mindful self-compassion
 • Flerårig erfarenhet inom personlig utveckling och utmattningssyndrom
 • Praktiserar mindfulness, compassion och meditation dagligen
 • Jag har bla ett gott samarbete med Oxelösunds Kommun där jag regelbundet coachar deras anställda ökat välmående.

Kontakta mig för bokning av tid, föreläsning eller samarbete.

Jag är godkänd för F-skatt. Friskvårsbidrag kan utnyttjas vid stresshantering.

För privatpersoner

Stresshantering 60 min (750 kr) – Stresshanteringspaket 5*60 min (3 250 kr)

För företag

Kontakta mig för en offert

KOMMENTAR FRÅN KLIENTER

Mitt första besök hos Lena var både skönt och omskakande på samma gång för när jag kom hem efter coachingen lossnade mycket för mig (till och med värk i höften släppte). Jag både grät och skakade efter det första mötet och jag förstod att det var något tungt inom mig som verkligen hade lossnat. För efteråt mådde jag så mycket bättre med mer energi och mindre värk i kroppen. Det kändes viktigt för mig att känna att någon verkligen lyssnade på mig och tog det jag berättade på allvar, dvs jag kände mig ”sedd” och fick verktyg till att börja jobba med själv för att må bättre. Jag kan varmt rekommendera Lena till andra som upplever inre stress. MvH Britt från Oxelösund

”Vill” du eller ”Måste” du?

Vi vet att stress påverkar oss som individer och stress får också konsekvenser på samhällsnivå. Stress ger oss tunnelseende så att vi blir sämre på att bry oss om andra.

– Det är i sig inget problem med att prestera, de får oss att utvecklas som människor. Men om man pressar sig till att alltid vara på topp och utvärderar allt man gör kommer snart självkritik och känslan av misslyckande. Risken är att man drabbas av ångest, oro och utmattning.

Man kan själv minska prestationshetsen genom att se på sig själv med medkänsla och ta in mer lekfullhet och avslappning under tiden man presterar. Då kan man drivas av inre lust istället för yttre press för att nå sina mål.

Inre styrka

Lyssnar och respekterar du kroppens signaler? Eller lever du i en slags kroppslig separation där vissa saker prioriteras och andra ignoreras. Förenar du din kropp och själ? Många av oss är för det mesta uppe i huvudet och styr och ställer vilket gör att vi varken känner eller hör vad som sker inom oss.

Sanningen är dock att vi blir aldrig plötsligt sjuka. En sjukdom kommer i slutet av en lång process som börjar smygande med en obalans, psykiskt eller fysiskt.

Så vad signalerar din kropp? Ett sätt att börja din resa till ett friskare och sannare liv är att börja lyssna inåt.

Varmt välkomna till att lyssna inåt under mina lugna Yogapass eller coachande samtal som ger dig just den möjligheten.

Längtar du efter att få en förändring i ditt liv? Jag erbjuder coachande samtal och har nedan sammanställt några exempel på frågor Du kan ställa Dig.

Håller Du fast vid något som Du egentligen borde släppa taget om hos Dig själv och i relation till andra som tex partner, jobb, jobbiga tankar etc.

Är det något karaktärsdrag, sätt att vara på etc som Du önskar mer av eller mindre av hos Dig själv och i relation till andra?

Lever Du för andras skull eller får Du plats själv?

Finns det något Du skjuter upp från att göra – något Du verkligen vill?

Ifall det skulle finnas någon i dina nära relationer, som har en vinst av att Du inte förändras. Väljer Du ändå att förändra Dig själv, trots att det påverkar Dina nära relationer?

Har Du bestämt Dig på något specifikt område att ändra Ditt liv på, ta då kontakt med mig så assisterar jag Dig som coach. Det viktigaste är att Du får en fördjupad kontakt med Dig själv och därmed ökad balans i Ditt liv.

Jag erbjuder även yoga, meditation och retreats där din inre sanna källa för energi, harmoni, balans, kreativitet, kärlek och glädje får blomstra.

Rum för coachande samtal vid havet