Ört Helg Ystad ”Öppen”

The Loving Wisdom

| Ystad – Österlen | 29 -31 maj 2020 med Eva Olsson –  HERBASENSIA

Program

Fredag kväll: Vi anländer till Ystad https://www.herbasensia.se/  och inleder med att kika på läkeväxterna tillsammans med ett glas välkomstvin i Evas trädgård som ligger i anslutning till Örtbutiken. Antingen äter vi på vägen eller så går vi ut och äter ”på sta´n i Ystad”.

(Övernattning i delad 2 bädds rum – ovanför Örtbutik)

Lördag: Frukost hemma hos Eva innan vi beger oss ut på örtvandring. Vi går genom Sandskogen till Nybrostrand. En vandring på lite drygt 7 km tillsammans med några andra örtfantaser. Vi passerar olika naturtyper och hittar många av våra mest användbara läkeväxter. I fiskeboden i Nybrostrand äter vi lunch med vin, tar kanske ett dopp i havet och njuter en stund innan vi åker tillbaka till Ystad. Hemma på Herbasensia blir det workshop med tillverkning av salva, cerat och någon användbar tinktur på växter vi plockat under förmiddagen.  Middag ”på stan”.

Söndag: Frukost hemma hos Eva. Bara ett par kvarter från Herbasensia ligger Gråbrödraklostret från 1200-talet. Här finns en fin klosterörtagård som vi besöker. I denna ljuvliga klostermiljö berättar jag också om Hildegard av Bingen.

NÄR

Startar – Fredag 29 maj efter middag ca 19.00

Avslutar i Ystad – Söndag 31 maj innan lunch

Pris & Anmälan

Pris: 2200:-/person inkl 2 övernattningar, 2 frukostar, en lunch, vandringar enl program ovan, material till workshop, välkomstvin och vin till lunchen.

Anmälan till : lena.thurner@prahna.se OBS! Begränsat med platser!

Betalning till Herbasensia & Prahna – Swish 0727080480

OBS! Begränsat med platser!