probioform mjölksyrabakterier enzymer probiotika

Probiotika

Erbjudande tom 31 aug : 375:- (ord Pris 420:-) beställ via mail:  lena.thurner@prahna.se eller finns att köpa i min Ekobod i Oxelösund

Probioform är en flytande aktiv bredspektrum-probiotika med tre huvudkomponenter: Mjölksyrebakterier, Vild Jäst, samt Fotoaphotpfa bakterier. Probioform utvecklades av Dr Hiega i Japan och är ett resultat av hans 30-åriga forskning i ämnet. Slutsatsen av forskningen visar att det finns bakterier i naturen och i matsmältningssystemet som arbetar med att skapa balans och har en viktig funktion för magen. När bakteriebalansen är optimal, tillverkar bakterierna enzymer, vitaminer samt bryter ner proteiner till aminosyror. De hjälper även till med upptaget av mineraler och spårämnen. Probioform levereras i en Bag-In-Box som inte släpper in ljus eller syre och som gör att hållbarheten är ca 1 år i rumstemperatur.

Immunförsvaret uppgift är att hålla kroppen frisk och försvara oss mot främmande ämnen. Idag så ser vi att immunförsvaret framförallt får jobba i tarmsystemet. Äter vi en kost som är inflammatorisk så tar det naturligt vis upp en större del av immunförsvarets kapacitet. Vissa bakterier så kallade förruttnelsebakterier, skapar inflammatoriska processer vilket leder till arbete för vårt immunförsvar. Det belastar även njurar lever och andra delar av kroppen.

Vanliga problem idag som nästan har blivit normala är: Trög mage, människan har en tarmrytm på ca 24h, d.v.s. efter det att vi har ätit någonting så har maten 24 timmars resa genom vårat tarmsystem. Äter vi tre gånger per dag så borde det normala vara att vi går på toaletten tre gånger per dag. Stress, felaktig kost och en obalans i tarmfloran är de vanligaste orsaken till att magen kan hamna ur rytm vilket kan leda till problem.

IBS/IBD, Irriterad tarmslemhinna. När tarmslemhinnan är inflammerad är det ett tecken på att något är på tok. Mycket tyder på att tarmfloran kan vara i obalans och det kan vara tecken på stress felaktig kost.

Lös mage, när man har lös mage är det ofta någonting som kroppen anser var giftigt och inte vill ha i tjocktarmen för länge. Det kommer då ut fortare än vad som är naturligt. Det är naturligtvis inte optimalt för näringsupptag mm.

Uppblåst mage, kan vara ett tecken på att men ex har överväxt av Candida, eller andra mikrober som reagerar på den föda man äter.

Chrons Sjukdom är en kronisk inflammatorisk sjukdom. Den kan uppstå var som helst i mag-tarmkanalen, men det vanligaste är att inflammationen sitter i nedre delen av tunntarmen eller övre delen av tjocktarmen.

Ulcerös kolit är en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom som angriper ändtarmen eller tjocktarmen. Ulcerös kolit beror på en samverkan mellan yttre faktorer miljö/föda och ärftliga faktorer

Tecken på olika tarmproblem kan yttra sig i:

Nedsatt immunförsvar, trötthet, allergier, ledvärk, astma.

Det finns nu mera ett stort antal studier som visar att probiotiska bakterier är till nytta vid dessa problem. När immunförsvarets kapacitet ökar minskar minskar vi risken för all sorts sjukdomsproblematik.