Bild tagen från Björkliden Foto:Christine Godeau

Vandring Abisko 5-12 sep ”öppen”

Storslagen vandring, yoga och livsbejakande närvaro i Abisko 5-12 sep

Gör oss sällskap till Ábeskovvu, skogen vid det stora vattnet, som i september omfamnas av fjällen, himlen och fjällbjörkskogens sprakande höstfärger. Tillsammans delar vi en transformerande vecka med möjlighet till exklusivt och inkännande möte med dig själv och med en ikonisk plats i fjällvärlden norr om polcirkeln. Här kommer vi att vandra över kalfjäll, efter dalgångarnas brusande jokkar och dessutom (med lite tur) ödmjukt observera spelande norrsken på kvällarna.

Norrsken Abisko Bild: Christine Godeau

I en kravlös gemenskap och stunder av tystnad möts vi i vår nyfikenhet till fjällvärlden och i vår längtan efter stunder av stillhet och ro. Genom vår färdledare och fjällekolog kommer vi få en inblick i Abiskos unika natur och geologi, samisk historia och kultur men även bli introducera till fjällvärldens utmaningar i tider av klimatförändringar. Yogan frigör stela leder och muskler och låter sinnet bli friare från oro och grubbel och fjällens storslagna vyer och friska luft hjälper dig att frigöra sinnet och landa i nuet och bryta upp från vardagens instängdhet och krav.

Lapporten/Čuonjávággi

Program

Retreat där vi varje dag börjar med avslappnande yinyoga (alt. meditation) följt av en kravmärkt frukostbuffé på Abisko Fjällstation. Därefter följer en utforskande dagsvandring ledd av Christine. Fika och lunch intas i lugn och ro ute i det vilda. Du kommer till fjällstationen på eftermiddagen för att skämma bort dig själv med yoga och en varm dusch för att sedan njuta av en middag på Abisko Fjällstation.

Utsikt från Nuolja

Även om Abisko ligger i regnskugga från nordatlanten och i högre grad än andra platser i fjällvärlden bjuder på fint väder och norrsken så kommer fjällvärldens nyckfulla väderomslag och gruppens dagsform styra dagsturernas längd och svårighetsgrad. Målsättningen för dagsturerna innefattar en vandring efter Kungsleden och Abiskojåkka, vandring till Trollsjön/Rissájávri – Sveriges klaraste sjö, vandring mot den välkända u-dalen Lapporten/Čuonjávággi, vandring från Björkliden upp till Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkko och vandring ner för Nuolja med slående utsikt över Torneträsk, Sveriges mest storslagna fjällsjö.

meditation Yogaresor och avslappning ute i naturen
Stillhet vid en jokk

Retreaten startar lördag 5 sep med ett längre yogapass på eftermiddagen och slutar med en frukostbuffé lördagen den 12 sep (med viss reservation för ändring pga. tågtider).

Förkunskaper

Vi välkomnar både mer erfarna och oerfarna fjällvandrare, dock vill vi att du obehindrat ska kunna röra dig upp och ned för fjäll med bitvis brantare och blockig terräng. Vår målsättning är att vissa dagar vandra upp mot 12 km i lugnt tempo vilket du ska känna dig bekväm med. Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.

Kursledare

Lena Thurner

Yogalärare, Coach och Örtterapeut med 5 års erfarenhet av att skapa och leda kurser och retreats i samklang med natur i väglöst land för att finna den stillheten som den moderna människan så innerligt längtar efter. Med lång erfarenhet och stort hjärta anpassar Lena retreaten efter gruppens och individens behov med sin erfarenhet inom bland annat ACT-baserad coaching, Vipassanameditation och pranayama (andningsövningar) etc. Hon har undervisat yoga i 8 år och varvar Hatha-, Yin- och Restorative yoga med meditationer, utbildning & samtal. Lena är dessutom en erfaren fjällvandrare och delar gärna med sig av sin passion för det gröna apoteket och ätbara växter i fjällen.

Christine Godeau

Färdledare, M.Sc. Fjällekolog och Friluftsfantast, med tre säsonger belagda på Abisko naturvetenskaplig station för studier och arbete med att kartlägga fjällens biodiversitet. Förutom en stor kärlek till naturen och intresse för att inspirera människor till friluftsliv med respekt för fjällvärlden, brinner Christine för klimatförändringar och Arktis och har deltagit i polarforskningsexpeditioner till Arktiska Sibirien och Kanada. Den svenska fjällvärlden har utvecklats i samklang med den samiska kulturen och är därför ett självklart fokus under Christines guidningar i fjällen. Christine har avlagt NOLS Wilderness First Aid (2019), arbetar ideellt som friluftsledare i Umeå och utmärker sig som en kunnig och inlyssnande färdledare.

Ingår

– 7 nätter i Superior 6-bäddsstuga vid Abisko Fjällstation länk
– 7 frukostar (buffé) på Abisko Fjällstation
– 7 lunchpaket på Abisko Fjällstation
– 7 middagar
– 1 kväll i en sjönära vedeldad bastu med snacks
– Stolslift upp på Nuolja
– 2 yogapass /dag

Pris * 13 900:-

1 plats kvar

*OBS Priset som anges gäller medlemskap i STF (295:-) Länk

Anmälan och betalning

Anmälan till lena.thurner@prahna.se. Vid anmälan och inbetald anmälningsavgift 1 500:-  skickas utrustnings- och packningslista ut tillsammans med annan viktig information. Du blir inbjuden till en sluten Facebook grupp där vi delar information kring retreaten. Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift. Hela retreaten ska slutbetalas senast 31 maj-20. Swisha anmälningsavgift till 072-70 80 480 eller BG 5390-8653. 

Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller försäkringsbolag.

Vi har ställt resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.

Ingår ej: resa (vi rekommenderar nattåget) sängkläder, handduk och slutstädning, extra snacks (utöver lunchpaketen).

Avbokningsregler Avbokning innan 31 jan-20 återbetalas hela avgiften förutom 750:- i administrativa kostnader. Avbokning innan 1 juli-20 återbetalas endast 50 % av resans pris. Avbokning efter 1 juli-20 återbetalas endast 15 % av resans pris.

Resa hit Vi rekommenderar tåg till Abisko (vi gillar nattåget) eller samåkning – hör av dig till oss så hjälper vi dig med resealternativ.