Storslagen vandring Abisko

Storslagen vandring, yoga och livsbejakande närvaro i Abisko

4-11 sept 2022

Abisko retreat vandring yoga
Utsikt Torneträsk

Gör oss sällskap 8 dagar till Ábeskovvu, skogen vid det stora vattnet, som i september omfamnas av fjällen, himlen och fjällbjörkskogens sprakande höstfärger. Tillsammans delar vi en transformerande vecka med möjlighet till exklusivt och inkännande möte med dig själv och med en ikonisk plats i fjällvärlden norr om polcirkeln. Här kommer vi att vandra över kalfjäll, efter dalgångarnas brusande jokkar och dessutom (med lite tur) ödmjukt observera spelande norrsken på kvällarna.

Norrsken Abisko Bild: Christine Godeau

I en kravlös gemenskap och stunder av tystnad möts vi i vår nyfikenhet till fjällvärlden och i vår längtan efter stunder av stillhet och ro.

retreat yogaresa grekland

Vi kommer att njuta av Abiskos unika och fantastiska natur och dess fjällflora. Du kommer att få lite inblick i samisk historia och kultur. Yogan frigör stela leder och muskler och låter sinnet bli friare från oro och grubbel och fjällens storslagna vyer och friska luft hjälper dig att frigöra sinnet och landa i nuet och bryta upp från vardagens instängdhet och krav.

Program

Retreat där vi varje dag börjar med avslappnande yinyoga (alt. meditation) följt av en kravmärkt frukostbuffé på Abisko Fjällstation. Därefter följer en utforskande dagsvandring ledd av Erik Thurner eller skogsbad av Peter Amling. Fika och lunch intas i lugn och ro ute i det vilda. Du kommer till fjällstationen på eftermiddagen för att skämma bort dig själv med yoga och en varm dusch för att sedan njuta av en middag. Sista kvällen njuter vi av ett äkta norrländskt bastubad vid Torneträsk.

kvanne fjällretreat
Kvanne

Även om Abisko ligger i regnskugga från nordatlanten och i högre grad än andra platser i fjällvärlden bjuder på fint väder och norrsken så kommer fjällvärldens nyckfulla väderomslag och gruppens dagsform styra dagsturernas längd och svårighetsgrad. Målsättningen för dagsturerna innefattar en vandring efter Kungsleden och Abiskojåkka, vandring till Trollsjön/Rissájávri – Sveriges klaraste sjö, vandring mot den välkända u-dalen Lapporten/Čuonjávággi, vandring från Björkliden upp till Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjåkko och vandring ner för Nuolja med slående utsikt över Torneträsk, Sveriges mest storslagna fjällsjö.

Förkunskaper

Vi välkomnar både mer erfarna och oerfarna fjällvandrare, dock vill vi att du obehindrat ska kunna röra dig upp och ned för fjäll med bitvis brantare och blockig terräng. Vår målsättning är att vissa dagar vandra upp mot 15 km i lugnt tempo vilket du ska känna dig bekväm med. Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.

Kursledare

Lena och Erik har i 7 år skapat och lett kurser och retreats i samklang med natur i väglöst land för att finna den stillheten som den moderna människan så innerligt längtar efter.

Lena Thurner

Lena Thurner har undervisat yoga i 9 år och varvar dans, hatha-, yin- och restorative yoga med meditationer, ACT-baserad coaching och pranayama (andningsövningar). Lena är dessutom en erfaren fjällvandrare och delar gärna med sig av sin passion för det gröna apoteket och ätbara växter i fjällen.

Erik Thurner

Erik Thurner är godkänd fjälledare och medlem i Svenska Fjällklubben, Geotekniker och sann naturvän med stort intresse för svenska fjällen i form av vandring, jakt, skidåkning och fiske (vår fjälledare sedan 2016) .

Peter Amling

Peter Amling är certifierad skogsbadsguide och certifierad skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute), där han också har assisterat som ledare vid utbildning av skogsbadsguider. Han är också mindfulnessledare hos Mindfulnessgruppen och leder grupper i mindfulness och hikari i regi av Mera LIV (lugnt inre välmående). Peter kommer att guida oss under två halvdagar.

Det här ingår

Detta ingår ej: resa (vi rekommenderar nattåget), sängkläder, handduk och slutstädning, extra snacks (utöver lunchpaketen).

Pris: SEK 15 700:-*

*OBS! priset som anges gäller vid medlemskap i STF (SEK 295)

Anmälan

Anmälan till lena.thurner@prahna.se. Vid anmälan och inbetald anmälningsavgift SEK 1500 skickas utrustnings- och packlista ut tillsammans med annan viktig information. Du blir inbjuden till en sluten community där vi delar information kring retreaten.

Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift. Hela retreaten ska slutbetalas senast 31 maj 2022. Swisha anmälningsavgift till 0727080480 eller BG 5390-8653.

Boka tryggt

Om vi tvingas ställa in retreaten med anledning av covid-19 restriktioner återbetalas allt utom SEK 500 i administrationsavgift, eller så har du en garanterad plats till året efter. Vi håller oss uppdaterade via Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vid avbokning gäller följande: Avbokning 60 dagar före avresa återbetalas allt utom SEK 500 i administrationsavgift. Avbokning 40-60 dagar före avresa återbetalning 100% minus SEK 1500. Avbokning 0-40 dagar före avresa återbetalas 15% av resans pris. Vi hänvisar till er reseförsäkring och avbeställningsskydd som du tecknar själv genom din bank eller försäkringsbolag.

Vi har ställt resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.

Resa hit

Vi rekommenderar tåg till Abisko (vi gillar nattåget) eller samåkning – hör av dig till oss så hjälper vi dig med resealternativ.

Vad tyckte deltagarna som deltog i Abisko 2020?

"Ni som ledare var fantastiska. Kompletterade varandra på ett superbra sätt. Jag fick så mycket mer än vad mina förväntningar var när jag reste upp. Ändra inget till nästa resa! Just be you!!"

"Mycket bra planerade vandringar, och yoga med lyhörda ledare med mycket gedigen kunskap. Saknade inget."

"Jag upplever att jag är mer än nöjd med resan. Den överträffade mina förväntningar upplevelsemässigt, själsligen och kroppsligen. Och vi var en superhärlig grupp. Ledarna var så omtänksamma, såg alla och allas behov. Kände in och hjälpte till."

"Jag tycker att det var en fantastisk resa i en fantastisk miljö och omgivning, jag har fått ta del av så mycket, inte bara vandringar utan lärt mig mycket, var alldeles full av intryck vid hemkomsten. Har sån lust att tillbringa mer av min tid i fjällvärlden, i olika årstider."

Varmt välkomna att uppleva fjällvärlden med oss!

Lena, Erik och Peter