Yoga & Lymfhälsa

Välkommen

Längtar du efter att få bättre sömn, bli piggare, smidigare i kroppen, mindre värk och leva ett liv i ökad harmoni? Då har du kommit rätt!

Jag leder olika former av yoga och kurser inom lymfhälsa - läs mer nedan

Dynamisk Hatha Yoga,  Embodied Flow, Embodied Yin, Yinyoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra och Yoga terapi. Jag leder även klasser i Fascial Release samt Lymfhälsa (läs mer nedan)

Lymf Hälsa Retreat - Roslagen
9-11
juni

Välkommen till en helg med försommarens energi, lymfhälsa och återhämtning i Roslagens vackra grönska

Vi bjuder in dig till att hämta ny kraft inspirera dig till nya vanor som främjar lymfhälsa.

En helg som leder till att du blir lättare och smidigare då du får igång ditt reningssystem i kroppen (genom egen lymfdränage, reflexologi, optimal andningsteknik, kroppshållning, tapping, dans, vibration, stretching, qigong och yoga).


Vi går igenom och morgonritual* som effektivt stimulerar utrensning av restprodukter från lymfan, förhårdnade slempartiklar och som lindrar eventuella inflammationer i lymfkörtlarna.


Du får även kunskap kring kostråd, lymfrenande örter, biokemi, fascia, levern samt vikten av tarmrening.


Ge det en tid och du kommer bland annat att uppleva ökad hormonbalans, viktnedgång och förbättrat immunförsvar.


Sist men inte minst arbetar vi med din egen självbild och hur du kan bygga upp din självmedkänsla
.

Var? Åkerby Kultur & Kursgård. I norra Uppland nära Lövstabruk

Under helgen får du följande;

  • Boende i en eller tvåbäddsrum  
  • Lymfhälsa kurs (10 h inkl fördjupning online)
  • Fyra Qigong- och Lymfyogapass samt dans
  • Örtavandring med två Örtterapeuter
  • Två frukostbuffer, lunchbuffer och middagar inkl fika och recept på all lymfvänlig kost
  • Följ med Maria i köket och laga några av rätterna få tips och inspiration

Lena Thurner har själv en lång erfarenhet av problem med lymfsystemet. Lena har läst komplementärmedicin och genomgått ständig kompetensutveckling och har i 10 års tid arrangerat retreater och är utbildad Yogalärare med mer än 500 h och “Somatic Stress Release ™-, Ört- och Energy Medicine terapeut”.

Maria Arén  är kock med passion för hälsa och som örtterapeut plockar hon gärna i vilda växter i köket. Maria tar inspiration av rawfood och levande föda och är mån om kroppens samspel och vill lyfta fram det växtbaserade köket. Under kursen serveras vegetariska bufféer som främjar din lymfhälsa.

“Yoga är en balanserad träningsform som ger både energi och lugn, inspirerar till livsglädje och grundar oss i medveten närvaro.”

Yinyoga  och Embodied Yin ökar din rörlighet, stillar kropp och sinne, minskar stress samt ökar flödet av energi, Qi, när vi släpper ut på spänningar och motstånd.

Djupa spänningar, smärta och stagnation får möjlighet att släppa. Kroppens naturliga rytm och flöde öppnas upp. Yinyoga består av passiva positioner där vi låter våra muskler vara passiva och avslappnade uppstöttande av olika hjälpmedel. Vi stannar länge i varje position för att ge oss tid att lugna sinnet i en medveten närvaro, mindfulness. I och med att vi stannar länge i positionerna (3-6 min) när vi kroppens fascia, bindväv, så vi kan öka vår flexibilitet, vätskeflöde och balansera vår energinivå.)

Restorative är en terapeutisk yogaform som alla klarar av och är till stor hjälp för dig som befinner sig nära en smärta/stress-symtom (såsom hyperkänslighet, fysisk eller psykisk smärta, extrem stress, högt blodtryck, utbrändhet, trötthet, håglöshet, sorg, sjukdom med mera). Då kan regelbunden Restorative yoga återhämta, läka och återuppbygga dig igen. Syftet är djupt avslappning och klasserna kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp där jag rättar till, stoppar om och anpassar din kropp efter de många sandsäckar, kuddarna och hjälpmedlen. Man använder ofta block, ögonskydd, stolar, filter och ligger i olika kroppsanpassade ställningar för att uppnå maximal avlastning för kroppens system.

Fördelar med Restorative Yoga är många, tex lugnar sinnet och kan därmed bromsa in fysiska stressymptom och ge förbättrad sömn, ökad cirkulation i kroppen, avslappning, minskad värk och spänningar. Det har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion och stimulerar det parasympatiska nervsystemet.

Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik som även kallas “peace beyond words” dvs en yogisk sömn och som utförs liggandes.Yoga nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd eller alfatillstånd. Detta kraftfulla tillstånd kan användas för många olika syften som inbegriper djupavslappning, frigörande av minnen som fastnat i vårt undermedvetna, och medvetna, samt skapa ett ökat tillstånd av medveten närvaro.

Embodied Flow och dynamisk Hatha Yoga  är en lekfull och dynamisk yoga där du får röra dig i ett med din kropp, hjärta & själ. Andetaget guidar dig genom rörelsen och det är en resa genom asanas och sekvenser. Ett flöde genom stadighet och lätthet med en stark och flexibel kropp. Avslutas med utforskande Yin.

 Lymfyoga  är en mjuk yoga som sätter igång ditt reningssystem i kroppen – lymfsystemet genom egen lymfmassage med eterisk olja, zonterapi, andningsövningar, tapping, vibrationer, stretch och olika rörelser som stimulerar lymfsystemet. 

 L ymfsystemet är intimt förknippat med kroppens immunförsvar, fettomsättning och fungerar som avlopps- och reningsverk. Man kan säga att lymfsystemet är kroppens sopstation, där kroppen gör sig av med olika slaggprodukter, toxiner.

Förutom lymfkärlen har vi också lymfnoder på många ställen i kroppen som vi stimulerar under lymfyogan. Lymfcirkulationen drivers av våra muskler när vi rör på oss. 

Hur vet jag om jag har trögt lymfsystemet? Vanliga symtom är vätskeansamlingar och svullnad i kroppen eller kroppsdelar, frekventa förkylningar, hormonella svängningar, huvudvärk och svårt att gå ner i vikt osv. Mer information får du under Lymfyogan och i form av ett kompendium.

                 ༺꧁❤️꧂༻

Privat eller par-yoga

Det är fler och fler som bokar in sig för par-yoga. Att värna om sin hälsa och välmående är det viktigaste vi kan investera i. Om vi själva mår bättre, mår också alla runt omkring oss bättre. Så jag bjuder in till en stund av att uppnå ökad självkännedom och kanske vill ni komma varandra närmare på ett mer lekfullt sätt?

Yoga på Levande Föda Skeppsgården

Jag kommer under året erbjuda två LYMFHÄLSA kurser på @livingfoodsweden_skeppsgarden

Välj mellan:
22 maj-2 juni
17 juli-28 juli
Det är en kurs där du får hjälp att komma igång med dagliga rutiner.
Vi djupdyker i vad Lymfhälsa innebär med allt från hur du undviker toxiner i cellväggarna till hur du övervinner sorgen över en kropp som förändras.

 

Omdömen från deltagare

“Underbart! Har ni gått på yoga med Lena Thurner (Prahna)? Den bästa av de bästa!”
Christine från Nyköping
“Lena har gjort att jag har orkat med vardagen mycket bättre och hon är en fantastisk yogalärare på alla sätt med sitt autentiska och genuina sätt.”
Lisa från Oxelösund

Kursstart 9 januari 2023

Plats: Vitasana Wellness Norrköpingsvägen 13, 611 38 Nyköping

Lymfhälsa*  16.30 – 18.00

Yinyoga  18.30-20.00

Måndagar 9, 16, 23, 30 jan, 6,13 feb, 6,13, 20 mars  9 ggr


Qigong  16.30 - 18.00

Restorative Yoga  18.30-20.00

Onsdagar 11, 18, 25 jan, 1, 8 feb, 1, 8, 15, 22 mars  9 ggr

Anmälan till lena.thurner@prahna.se
Swish till 0727080480 (kvitto till friskvårdsbidrag)

All utrustning ingår men ta gärna med egen utrustning om du vill.

*Lymf Hälsa är en kurs (9 ggr) både online och på plats där du får möjlighet att jobba med din hälsa på djupet. Må så mycket bättre genom att bli lättare och smidigare då du får igång ditt reningssystem i kroppen (genom egen lymfdränage, reflexologi, optimal andningsteknik, kroppshållning, tapping, vibration, stretching och yoga). Vi går igenom en morgon ritual* som effektivt stimulerar utrensning av restprodukter från lymfan, förhårdnade slempartiklar och som lindrar eventuella inflammationer i lymfkörtlarna. Du får även kunskap kring kostråd, lymfrenande örter samt vikten av tarmrening. Under kursen kommer du att uppleva ökad hormonbalans och förbättrat immunförsvar.  Sist men inte minst arbetar vi med din egen självbild och hur du kan bygga upp din självmedkänsla. Varmt välkommen till en helt fantastisk kurs som kommer att få dig att må så mycket bättre! (* Ingår kompendium och material)