Aktuella yogakurser

Att utöva yoga ger dig möjlighet att lära känna dig själv och din kropp på djupet. Yoga ger dig verktyg i vardagen att hantera stress och andra motgångar du möter till vardags.

Jag vill få dig att vidga dina vyer om din kropp, din själ ditt sinne och hur fint allt hänger ihop. Hur vi kan expandera och hitta en mer meningsfull, hälsosam och förnöjsam tillvaro. Lyckan finns inom oss och ibland behöver vi bara påminnas om hur vi hittar dit.

Höstens Yoga klasser 

() Mån kl 17.00-19.00 Hatha Yoga & Yin Explore 

(lekfullhet och dynamik där du får röra dig i ett med din kropp, hjärta & själ. Andetaget som guidar dig genom rörelsen. En resa genom asanas och sekvenser. Flöda genom stadighet & lätthet med en stark och flexibel kropp. Avslutas med utforskande Yin)

———————-

()  Tis kl 18.15-20.15 – Yin foundation & meditation (OBS! kl 17.30 den 29 okt)

(Yinyoga för ditt inre flödande nätverk där du passivt vilar in olika former med guidningen av mjukhet, stillhet och stadighet. Djupa spänningar, smärta och stagnation får möjlighet att släppa. Kroppens naturliga rytm & flöde öppnas upp och klassen avslutas med en meditation.)

———————–

()  Tor kl 18.30-20.00  – Yinyoga  (17, 31 okt och 14 nov)
Sön kl 16.30-18.00  Yinyoga (27 okt, 10, 24 nov och 1, 8 dec)

(Fascia matters! Passiva positioner där vi låter våra muskler vara passiva och avslappnade uppstöttande av olika hjälpmedel. Vi stannar länge i varje position för att ge oss tid att lugna sinnet i en medvetn närvaro, mindfulness. I och med att vi stannar länge i positionerna (3-6 min) når vi kroppens fascia, bindväv, så vi kan öka vår flexibilitet, vätskeflöde och balansera vår energinivå.)

()  Sön kl 15.00-16.15  Restorative yoga  13 & 27 okt, 10 & 24 nov

(Befinner du dig nära ett smärt/stress-symtom (såsom hyperkänslighet, fysisk eller psykisk smärta, extrem stress, högt blodtryck, utbrändhet, trötthet, håglöshet, sorg, sjukdom med mera) kan regelbunden Restorative yoga återhämta, läka och återuppbygga dig igen. Denna terapeutiska yogaform klarar alla av. Syftet är djup avslappning och mina klasser kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp där jag rättar till, stoppar om och anpassar din kropp efter de många kuddarna och hjälpmedlen. Man använder ofta block, ögonskydd, stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar för att uppnå maximal avlastning för kroppens system.

Fördelar med Restorative Yoga är många, tex lugnar sinnet och kan därmed bromsa in fysiska stressymptom och ge förbättrad sömn, ökad cirkulation i kroppen, avslappning, minskad värk och spänningar . Det har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion och stimulerar det parasympatiska nervsystemet.)

………………

Se kalendern : http://www.prahna.se/kalender-2-2/

Örtte och yogautrustning ingår.  Inga förkunskaper krävs.

Vid intresse kontakta Lena för mer info  lena.thurner@prahna.se

Investering  9 ggr (1450:-), 6 ggr (1050:-), 1 gång (175:-)

Betalning : BG 5390-8653 eller swish 0727080480

Till hösten…kommer jag att genom Dana, välgörenhet, frivilligt bistå /assistera på Magdalena MecWelds Yinyoga utbildningar i Sthlm. Jag kommer att dela med mig av ekonomikunskaper på Nordens Vipassana center i Ödeshög. 

 

Kontakta Lena (klicka)

”Yogan är en balanserad träningsform som ger både energi och lugn, inspirerar till livsglädje och grundar oss i medveten närvaro. Yogan hjälper oss att behandla våra kroppar med kärlek och acceptans, vara snälla mot oss själva och ge oss det vi behöver för att må bra och landa här och nu”

 

 

Restorative Yoga