Aktuella yogakurser

Att utöva yoga ger dig möjlighet att lära känna dig själv och din kropp på djupet. Yoga ger dig verktyg i vardagen att hantera stress och andra motgångar du möter till vardags.

Jag vill få dig att vidga dina vyer om din kropp, din själ ditt sinne och hur fint allt hänger ihop. Hur vi kan expandera och hitta en mer meningsfull, hälsosam och förnöjsam tillvaro. Lyckan finns inom oss och ibland behöver vi bara påminnas om hur vi hittar dit.

Här är höstens kurser i yoga 

() Mån kl 17.00-19.00 Hatha Yoga & Yin Explore 

(lekfullhet och dynamik där du får röra dig i ett med din kropp, hjärta & själ. Andetaget som guidar dig genom rörelsen. En resa genom asanas och sekvenser. Flöda genom stadighet & lätthet med en stark och flexibel kropp. Avslutas med utforskande Yin)

———————-

()  Tis kl 17.30-19.30 – Yin foundation & meditation

(Yinyoga för ditt inre flödande nätverk där du passivt vilar in olika former med guidningen av mjukhet, stillhet och stadighet. Djupa spänningar, smärta och stagnation får möjlighet att släppa. Kroppens naturliga rytm & flöde öppnas upp och klassen avslutas med en meditation.)

———————–

()  Tor kl 18.30-20.00 jämna veckor Yinyoga 
Sön kl 16.30-18.00 Ojämna veckor Yinyoga (istället för torsdag 5/9 och söndag 15/9 blir det två måndagar 9/9 & 16/9)

(Fascia matters! Passiva positioner där vi låter våra muskler vara passiva och avslappnade uppstöttande av olika hjälpmedel. Vi stannar länge i varje position för att ge oss tid att lugna sinnet i en medvetn närvaro, mindfulness. I och med att vi stannar länge i positionerna (3-6 min) når vi kroppens fascia, bindväv, så vi kan öka vår flexibilitet, vätskeflöde och balansera vår energinivå.)

………………

Se kalendern : http://www.prahna.se/kalender-2/

Örtte och yogautrustning ingår.  Inga förkunskaper krävs.

Vid intresse kontakta Lena för mer info  lena.thurner@prahna.se

Till hösten…kommer jag att genom Dana, välgörenhet, frivilligt bistå /assistera på Magdalena MecWelds Yinyoga utbildningar i Sthlm. Jag kommer att dela med mig av mina ekonomikunskaper till Nordens Vipassanacenter i Ödeshög, som ska expandera sin verksamhet. Jag kommer också att hjälpa till på Skeppsgården i Valdermarsvik med ”levande föda” kurser.

 

Kontakta Lena (klicka)

”Yogan är en balanserad träningsform som ger både energi och lugn, inspirerar till livsglädje och grundar oss i medveten närvaro. Yogan hjälper oss att behandla våra kroppar med kärlek och acceptans, vara snälla mot oss själva och ge oss det vi behöver för att må bra och landa här och nu”