Höstens Yoga

Att utöva yoga ger dig möjlighet att lära känna dig själv och din kropp på djupet. Yoga ger dig verktyg i vardagen att hantera stress och som yogalärare letar jag inte efter dina skador/svagheter utan efter dina förmågor istället. 

Extra insatta Yoga pass i dec (175:-/pass eller 300:-/2 pass) 

Tis 10 dec 16.30-18.00 Restorative  18.15-19.45 Yinyoga 
Tor 19 dec 16.30-18.00 Restorative  18.15-19.45 Yinyoga
Sön 29 dec 15.00-16.30 Restorative 16.45-18.15 Yinyoga

Bjuder alla på örtte och frukt

Höstens Yoga klasser tom 8 dec

()  Tis kl 18.15-20.15 –Yinyoga & meditation 

“I yinyoga använder vi positionen för att komma in i kroppen, inte kroppen för att komma in i positionen”.

Vi strävar inte efter den perfekta positionen utan att genom avslappning kunna vara i kroppen och stanna med det som är, stilla och närvarande.  Acceptans, medveten närvaro och självkärlek är ledord i varje position.

Yinyoga ökar din rörlighet, stillar kropp och sinne, minskar stress samt ökar flödet av energi, Qi -när vi släpper på spänningar och motstånd.

Djupa spänningar, smärta och stagnation får möjlighet att släppa. Kroppens naturliga rytm & flöde öppnas upp och klassen avslutas med en insiktsmeditation.

———————–

() Sön kl 16.30-18.00 Yinyoga 24 nov & 8 dec

(Fascia matters! Passiva positioner där vi låter våra muskler vara passiva och avslappnade uppstöttande av olika hjälpmedel. Vi stannar länge i varje position för att ge oss tid att lugna sinnet i en medvetn närvaro, mindfulness. I och med att vi stannar länge i positionerna (3-6 min) når vi kroppens fascia, bindväv, så vi kan öka vår flexibilitet, vätskeflöde och balansera vår energinivå.)

…………………………

()  Sön kl 15.00-16.15 Restorative 24 nov FULLBOKAT!

Befinner du dig nära ett smärt/stress-symtom (såsom hyperkänslighet, fysisk eller psykisk smärta, extrem stress, högt blodtryck, utbrändhet, trötthet, håglöshet, sorg, sjukdom med mera) kan regelbunden Restorative yoga återhämta, läka och återuppbygga dig igen. Denna terapeutiska yogaform klarar alla av. Syftet är djup avslappning klasserna kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp där jag rättar till, stoppar om och anpassar din kropp efter de många kuddarna och hjälpmedlen. Man använder ofta block, ögonskydd, stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar för att uppnå maximal avlastning för kroppens system.

Fördelar med Restorative Yoga är många, tex lugnar sinnet och kan därmed bromsa in fysiska stressymptom och ge förbättrad sömn, ökad cirkulation i kroppen, avslappning, minskad värk och spänningar . Det har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion och stimulerar det parasympatiska nervsystemet.

………………………………..

() Mån kl 17.00-19.00 Hatha Flow & Yin Explore tom 2 dec

(lekfullhet och dynamik där du får röra dig i ett med din kropp, hjärta & själ. Andetaget som guidar dig genom rörelsen. En resa genom asanas och sekvenser. Flöda genom stadighet & lätthet med en stark och flexibel kropp. Avslutas med utforskande Yin) 

———————-

Se kalendern : http://www.prahna.se/kalender-2-2/

Örtte och yogautrustning ingår.  Inga förkunskaper krävs.

Anmälan   lena.thurner@prahna.se

Investering   (175:-/pass) , vid arbetslöshet/långtidssjuk/studier ges rabatt

Betalning : BG 5390-8653 eller swish 0727080480

Till hösten…kommer jag att genom Dana, välgörenhet, frivilligt bistå /assistera på Magdalena MecWelds Yinyoga utbildningar i Sthlm och sköta Nordens Vipassana centers stiftelses bokföring i Ödeshög. 

Kontakta Lena (klicka)

”Yogan är en balanserad träningsform som ger både energi och lugn, inspirerar till livsglädje och grundar oss i medveten närvaro

Yogan hjälper oss att behandla våra kroppar med kärlek och acceptans, vara snälla mot oss själva och ge oss det vi behöver för att må bra och landa här och nu”