Att tänka på innan yoga

Tips om yoga för nybörjare

Vad är yoga?

Yoga är inte bara en massa ställningar. Yoga är din inställning till dig själv, din kropp och till livet i största allmänhet. I all YOGA gäller det att koppla bort allt som har med stress, tid och prestation att göra. Fokus är på dig själv, andningen och nuet.

Kan vem som helst yoga?

Ja, alla kan yoga. Ung som gammal, vig som stel. Det gäller bara att hitta yogaformen som passar dig. Det är aldrig försent att börja yoga. Det finns inget bäst-före-datum.

När ska jag börja?

När det passar dig! Även om det är mitt i terminen. Jag vill göra yogan tillgänglig för alla. Såklart kommer det att vara en massa nytt om det är absolut första gången du yogar men då kan du bara se tjusningen i att få göra något helt nytt – det är närvaroträning på hög nivå. Tveka inte, bara kom. Det kommer med största sannolikhet vara flera där som är lika nya som du! I yinyoga är det enklare att komma på ”drop-in”.

Vad skall jag ta med mig?

Bär mjuka, följsamma kläder, undvik stora smycken och klockor. Vi yogar barfota i dynamisk yoga men gärna med ett par strumpor till hands i  yinyoga.  Allt annat du behöver finns på plats.

 

Respektera din lärare – villkor och regler

Anmälan är bindande – Minimum 6 deltagare. Se regler kring avbokning (längre ner)

KOM GÄRNA OMBYTT OCH KLAR – Du kan med fördel komma ombytt till dina klasser. Det finns toalett med dusch där man kan tvätta av sig både på Trossgränd och på Källan Jogersö. Ta för vana att undvika parfymer och rökning direkt innan yogapasset.

REGLER KRING AVBOKNING – Vi kan aldrig förutse att saker och ting kommer emellan….men om avbokning sker innan kursens början återbetalas 75 % av kursavgiften. Ingen återbetalning på kursavgiften om avbokning sker samma dag som kursens början eller om den sker senare. Däremot kan jag erbjuda i mån av plats att ta igen missade pass under en och samma termin.

EGET ANSVAR OCH FÖRSÄKRINGAR – Meddela läraren om eventuella skador, allergier eller dylikt (som graviditet) som kan påverka din träning, men som alltid ansvarar du för din egen kropp och handlingar. Det är viktigt att du har en egen försäkring, då du inte innefattas av min försäkring hos Kroppssterapeuternas Yrkesförbund.