Norrskens Retreat i Abisko

Bild Per Englund STF Abisko Turiststation

Yoga och Norrsken

7 – 10 januari 2024  
 

Ditt Magiska Ljus

 Ett exklusivt paket för dig

som vill uppleva något unikt

med Yoga, qigong och

meditation samt;

·        Guidede vandringar i Abisko Nationalpark
·        Norrskensspaning varje kväll
·        Vedbastu och isvak (om du vill och vågar)
·        Avslappning och tid att bara vara
·        Dagar i varm gemenskap

 

Vi upprepar vårt Yoga och norrskensretreat till Abisko i januari 2024. Detta för att Abisko är världens bästa plats att uppleva norrsken på. Det beror på de omgivande bergen som skapar det sk ”blå hålet” kring Abisko, vilket gör att det oftast är klart väder i Abisko medan det kan snöa eller regna i grannorterna Björkliden och Riksgränsen.

polarnatt

 
Abisko är känt för sina magiska ljusfenomen – polarnatt, midnattssol och norrsken. Under det här retretatet kommer fokus vara på det magiska ljuset både det yttre ljuset men också ditt inre ljus, din egen energi.
 
Vi börjar varje dag med uppmjukande yoga eller qigong.
Qigong, liksom all yoga, stärker och ökar ditt eget energiflöde. Efter den gemensamma långa frukosten ger vi oss ut på en kortare vandring i Abisko nationalpark där vi berättar om Abiskos historia, upplever det gamla samevistet och naturen i nationalparken. 
 
Vi vandrar ibland i tystnad och mindfulness, ibland i goda samtal med en medvandrare.
En eftermiddag njuter vi i vedbastun nere vid Torne Träsk med lite bubbel och snacks. Den modige tar ett dopp i isvaken efteråt. Varje eftermiddag får du ett långt och välgörande yogapass, som kan vara stretchande Yinyoga, energigivande SoundYoga, Lymfyoga eller Embodied Yin.  Någon dag får vi en guidning på Abisko naturum (med reservation för deras öppettider) och lär oss mer om naturen i området.
På kvällarna njuter vi av goda middagar och inspirerande samtal innan vi ger oss och spanar efter norrsken. Valfritt tillval är att boka en tur upp till närmaste berget Nuolja med norrskensguidning vid Aurora Sky Station, ASS.
Norrskensspaning
Så här kan en dag se ut:
08.00 Uppmjukande yoga eller qigong
09.15 Frukost
11.00    Vandring i Abisko Nationalpark
13.00 Lunch på turiststationen
Egen tid för vila, bara vara, mera vandring eller skidåkning om det finns tillräckligt med snö
15.30 Ett lugnt Yinyogapass
17.30 Tid för bastu eller vila
19.00 Gemensam middag
20.30 Norrskensspaning gemensamt eller på egen hand. 

 

Mer information
Boende och måltider: Vi bor i delade rum i stugor eller enkelrum på legendariska STF Abisko Turiststation. Hit går det nattåg nästan ända fram till dörren. Det är bara 5 min promenad från järnvägsstationen STF Abisko Turiststation. Alla måltider, frukost, lunch och middag, äter vi tillsammans på turiststationen.

norrskensresa

I stugorna finns kök ifall du vill fixa något mellan måltiderna.  

Utrustningslista med tips och mer information skickas ut 3-4 veckor innan ankomst.   

Ledare:Barbara abisko

 

Barbara Frilund-Ekberg
är mångårig yogalärare, qigongledare och rutinerad friluftsmänniska efter mer än 40 års liv i svenska fjällvärlden. Utbildad yogaledare inom Hatahyoga, Yinyoga, Restorative yoga, Yoga Nidra och SoundYoga.
Barbara har mer än 40 års lång erfarenhet inom turistbranschen främst inom STF, Svenska turistföreningen, som operativt kockstöd. Hennes nyfikenhet på yogaväcker redan som 14-åring och har sedan utbildats i omgångar inom Hathayoga, Meditation, Yinyoga, Yoga Nidra, SoundYoga och Restorative yoga samt Qigong. Barbara har också gått en utbildning i Yoga och medicinsk forskning med Marian Papp, Sound healingkurs samt grundutbildning i Ayurveda och just nu en utbildning i Hypopressives (bra för personer med bäckenproblem). Barbara inspireras av att ständigt utveckla sig inom yoga och personlig utveckling. Hon brinner för att få människor att vilja må bättre i vardagen genom att våga prova yoga.  Barbara lever och bor större delen av året i svenska fjällvärlden i Grövelsjön i norra Dalarna tillsammans med sin familj sedan mer än 40 år tillbaka. Numera tillbringar hon sommarhalvåret i Skåne. Närheten till naturen är livsviktig, att vara ute och vandra eller åka skidor i olika former.  
LymfyogaLena Thurner
är coach/healer, yogalärare och skriver nu på en bok om lymfhälsa. Hon har mer än 10 års erfarenhet av att skapa och leda kurser och retreats i samklang med natur i väglöst land för att finna den stillheten som den moderna människan så innerligt längtar efter. Med lång erfarenhet och stort hjärta anpassar Lena retreaten efter gruppens och individens behov med sin erfarenhet inom bland annat ACT-baserad coaching, Vipassanameditation och pranayama (andningsövningar) etc. Hon varvar Lymfyoga, Embodied Yin med meditationer, utbildning & samtal. Lena är dessutom en erfaren fjällvandrare och delar gärna med sig av sin passion och kärlek till fjällvärlden.
 
Start: 7 januari efter tågankomst vid ca 12-tiden med gemensam lunch och samling
Avslut: 10 januari kl. 15.45 efter ett yogapass innan tågavgången ca 16.30

 

 Pris: 12.500 kr 

 

 I priset ingår: 3 dygn med yoga, qigong, meditation, norrskensspaning, korta guidade vandringar i närområdet, frukost, lunch och middag, vedbastu med snacks och bubbel en eftermiddag.  STF-medlem. Tillägg ej STF-medlem 300 kr. Tillägg för enkelrum: 1200 kr. Begränsat antal platser. Inga förkunskaper krävs.
 Ingår ej: Resa tur-retur Abisko Turiststation. Vi rekommenderar nattåget. Drycker till måltiderna. Guidning och linbana till Aurora Sky Station, ASS. Tillägg: 1025 kr/person.
OBS! Bör bokas till oss redan vid bokningstillfället! Vi har prelbokat några platser till vår grupp kvällen 8/1. Läs gärna om besöket via länken nedan. Likaså vad som gäller vid dåligt väder.     (Ersättningsaktivitet kommer att erbjudas och ingen återbetalning sker.)
Länk med info om besök på Aurora Sky Station: https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/stf-aurora-skystation/
 V armt välkommen att följa med!
 Barbara Frilund-Ekberg och Lena Thurner
Bokning och mer info:
 
Senaste bokningsdag: 25/10-23
Posta:
lena.thurner@prahna.se
frilundekberg@gmail.com   
Mobil:
Barbara 073-0808 340
Lena: 072-7080 480
Hemsida:
www.prahna.se
www.barbara-frilund-ekberg.com
Bokningsregler:
Bokningen är giltig när du betalar i anmälningsavgiften. Den ska betalas inom 10 dagar från bokning. Slutlikvid ska betalas senast 60 dagar före ankomst
Anmälan och betalning till: lena.thurner@prahna.se   
Anmälningsavgift  2 000 kr Swish 0727080480 . All info om betalning mm kommer med bekräftelse efter bokning. 
Avbokningsregler: Vid avbokning fram till 60 dagar innan ankomst är avbokning kostnadsfri med avdrag för en administrativ kostnad på 300 kr
Vid avbokning  41-60 dagar  innan ankomst  återbetalas 50%  av totalbeloppet.
Vid avbokning  0-40 dagar  innan ankomst  ingen återbetalning.
Force majeure I det fall bokningen inte kan genomföras på grund av ett hindra utanför vår kontroll som vi skäligen inte kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denna inte skäligen kunde ha undvikit är vi fria från skadeståndsskyldighet, återbetalning eller andra påföljder. Detsamma gäller även om bokningens inställelse beror på någon som vi anlitat eller annan i tidigare led. Vi reserverar oss för lagändringar och prisändringar som ligger utanför vår kontroll.
Vid prishöjningar av avsevärd storlek förbehåller vi oss rätten att höja priset i motsvarande mån. Du kommer i så fall bi informerad om detta senast 20 dagar före avresan.
Avbeställningsskydd Vi rekommenderar att du kollar att din reseförsäkring har avbeställningsskydd. Avbeställningsskyddet är personligt och gäller för de personer som tecknar detta skydd. När gäller skyddet? Avbeställningsskyddet gäller vid sjukdom eller allvarliga händelser och i samband med uppvisande av läkarintyg. Det gäller endast vid allvarliga händelser, akut sjukdom eller dödsfall hos dig eller i din närmaste familj. Med närmaste familj avses: äkta hälft/registrerad partner, sambo, barn, förälder och mor-/farförälder. Du måste avbeställa resan så snart som möjligt efter att du insatt att du inte kan åka. Då är det ditt försäkringsbolag som ersätter dig.
 
Tryggt att boka
Du som bokat får givetvis återbetalning eller välja att låta bokningen kvarstå om vi skulle tvingas skjuta fram retreaten. Tveka inte att boka om du är intresserad då antalet platser är begränsat
Bild sept 2020 Abisko
Vi har ställt  resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Resa hit Vi rekommenderar tåg till Abisko (vi gillar nattåget) eller samåkning – hör av dig till oss så hjälper vi dig med resealternativ.