Norrskens Retreat på Abisko Mountain Lodge

Bild Per Englund STF Abisko Turiststation

Magiskt Norrsken! 

 11-15 januari 2024

 

Self Love Retreat 

Gör oss sällskap fem dagar till Ábeskovvu, skogen vid det stora vattnet, som i januari omfamnas av det sprakande norrskenet på stjärnhimlen och ovanför oss befinner oss mitt i ett möte mellan jorden och rymden. En retreat med tema – “Self Love” där vi erbjuder magiska och transformerande dagar med    Norrskensspaning varje kväll.  
 
Gott om tid för samtal, bastu, livsbejakande närvaro, meditation och turkidåkning, om det finns tillräckligt med snö, eller egna promenader i närområdet. Vi går varje kväll ut tillsammans och spanar efter det magiska ljuset. Abisko har länge varit känd för sin midnattssol och sitt norrsken.
 
En dag erbjuder vi en kortare vandring och guidning vid Abisko Kanyon i Abisko Nationalpark med efterföljande lunch på fjällstationen (STF Abisko Turiststation).

Världens bästa ljusupplevelse

Varje natt drar vi oss undan från belysningen och beger oss ut för att njuta av Norrskenet. 

Boende på mysiga familjeägda Abisko Mountain Lodge i byn Abisko Östra.

Tillsammans delar vi transformerande dagar med möjlighet till exklusivt och inkännande möte med dig själv vid en ikonisk plats i fjällvärlden norr om polcirkeln.

Här kommer vi att utöva mer kärlek till oss själva, yoga, qigong, meditera, dansa, guidas i med kalfjäll, brusande eller frusna jokkar och dessutom ödmjukt observera spelande norrsken på nätterna. Vi kan dock inte garantera att vi ser norrsken, men Abisko har länge varit känd för sitt norrsken tack vare sitt geografiska läge. länk

I en kravlös gemenskap och stunder av tystnad möts vi i vår nyfikenhet till fjällvärlden och i vår längtan efter stunder av stillhet och ro. Genom våra ledare kommer du att få en inblick i Abiskos historia och även uppleva snö och den kyliga polarnatten.

Yogan, precis som qigongen, frigör stela leder och muskler samt tillåter sinnet att bli friare från oro och grubbel. Fjällens storslagna vyer och friska luft hjälper dig att landa i nuet och bryta upp från vardagens instängdhet och krav. Vi kommer att ge oss själva kärlekens helande kraft bland annat genom guidade meditationer, norrskenscermonier, lugnande beröring, självmedkänsla, självkärlek, jordning, tillgiven andning, kroppsskanning och där vi ser över vår inre dialog mm. 

Program

Retreat där vi varje ny dag, med lite tur, njuter av det sprakande norrskenet på stjärnhimlen ovanför dig. Vi inleder dagarna med meditation eller qigong innan den goda frukosten. Ett längre yogapass per dag.

En eftermiddag skämmer vi bort oss med ett dopp i isvaken i Torneträsk och vedeldad bastu.  Däremellan gör vi kortare vandringsturer i närområdet för att uppleva Abiskos magiska natur och norrskenet. Den här tiden på året råder sk polarnatt, dvs solen när aldrig över horisonten vilket skapar en lugn och tid för reflektion och samtal. 

 

Även om Abisko ligger i regnskugga från nordatlanten och i högre grad än andra platser i fjällvärlden bjuder på fint väder och norrsken så kommer fjällvärldens nyckfulla väderomslag och gruppens dagsform styra planering och upplägg av guidade utomhusturer och inomhusaktiviteter.

Retreaten startar efter tågankomsten ca kl.16.00 med samling och en gemensam 3-rätters middag.

Retreaten avslutas ca kl.16.30 (med viss reservation för ändring pg a. tågtider).

Förkunskaper

Vi välkomnar alla som känner en längtan till norrsken och en yoga i gemenskap. Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.

Kursledare

Lena Thurner

Coach/Healer och Yogalärare med års 10 erfarenhet av att skapa och leda kurser och retreats i samklang med natur i väglöst land för att finna den stillheten som den moderna människan så innerligt längtar efter. Med lång erfarenhet och stort hjärta anpassar Lena retreaten efter gruppens och individens behov med sin erfarenhet inom bland annat ACT-baserad coaching, Vipassanameditation och pranayama (andningsövningar) etc. Hon varvar Lymfyoga, Embodied Yin med meditationer, utbildning & samtal. Lena är dessutom en erfaren fjällvandrare och delar gärna med sig av sin passion och kärlek till fjällvärlden.

Barbara Frilund-Ekberg

Barbara har lång erfarenhet inom turistbranschen (40 år) främst inom STF – Svenska turistföreningen som operativt ledarstöd. Hennes nyfikenhet på yogaväcker redan som 14-åring och sedan har Barbara utbildats i omgångar inom Hathayoga, Meditation, Yinyoga, Yoga Nidra, SoundYoga och Restorative yoga samt Qigong. Barbara har också gått en utbildning i Yoga och medicinsk forskning med Marian Papp, Sound healingkurs samt grundutbildning i Ayurveda. Hennes nyfikenhet gör att hon ständigt vidareutbildar sig inom yoga och personlig utveckling. Hon brinner för att få människor att vilja må bättre genom att våga prova yoga och därigenom utvecklas och må bättre i vardagen.Barbara lever och bor större delen av året i svenska fjällvärlden i Grövelsjön i norra Dalarna tillsammans med sin familj sedan mer än 30 år tillbaka. Närheten till naturen är livsviktig, att vara ute och vandra eller åka skidor i olika former. Läs mer om Barbara länk   

I priset ingår följande 

  • Boende 4 nätter på Abisko Mountain Lodge i dubbelrum med wc/dusch. Det går att få ett singelrum mot ett tillägg på 2000:- för hela vistelsen. Linne o avresestädning ingår länk 
  • Helpension (4 frukostar, 3 soppluncher och en lunch på Abisko Turiststation, 4 st 3-rätters middagar)  
  • Self Love Program och en Norrskenscermoni
  • Yoga- eller qigongpass varje dag och meditation.
  • Guidning kring anläggningen och norrskensinformation. 
  • Vedeldad bastu i Torneträsk, samt snacks & dryck för en kväll.

     Pris 14.500:- 

 

Bokningen är giltig när du betalar i anmälningsdagar från bokning. Slutlikvid ska betalas senast 60 dagar före ankomst

Anmälan och betalning till:

lena.thurner@prahna.se  Anmälningsavgift 2 000 kr swish 0727080480

All info om betalning mm kommer med bekräftelse efter bokning. Resterande slutlikvid senast 11 nov -2023.

Avbokning

Vid avbokning fram till 60 dagar innan ankomst är avbokning kostnadsfri med avdrag för en administrativ kostnad på 300 kr

Vid avbokning 41-60 dagar innan ankomst återbetalas 50% av totalbeloppet.

Vid avbokning 0-40 dagar innan ankomst ingen återbetalning.

Force majeure
I det fall bokningen inte kan genomföras på grund av ett hindra utanför vår kontroll som vi skäligen inte kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denna inte skäligen kunde ha undvikit är vi fria från skadeståndsskyldighet, återbetalning eller andra påföljder. Detsamma gäller även om bokningens inställelse beror på någon som vi anlitat eller annan i tidigare led. Vi reserverar oss för lagändringar och prisändringar som ligger utanför vår kontroll.

Vid prishöjningar av avsevärd storlek förbehåller vi oss rätten att höja priset i motsvarande mån. Du kommer i så fall bi informerad om detta senast 20 dagar före avresan.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD
Vi rekommenderar att du kollar att din reseförsäkring har avbeställningsskydd. Avbeställningsskyddet är personligt och gäller för de personer som tecknar detta skydd.

När gäller skyddet?
Avbeställningsskyddet gäller vid sjukdom eller allvarliga händelser och i samband med uppvisande av läkarintyg. Det gäller endast vid allvarliga händelser, akut sjukdom eller dödsfall hos dig eller i din närmaste familj. Med närmaste familj avses: äkta hälft/registrerad partner, sambo, barn, förälder och mor-/farförälder. Du måste avbeställa resan så snart som möjligt efter att du insatt att du inte kan åka. Då är det ditt försäkringsbolag som ersätter dig.

Vi har ställt en r esegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.

Ingår ej : resa (vi rekommenderar nattåget) 

Resa hit Vi rekommenderar tåg till Abisko (vi gillar nattåget) eller samåkning – hör av dig till oss så hjälper vi dig med resealternativ.

 

SFLO

 

Vi är medlemmar av Svenska fjälledarorganisationen