Om stresscoaching

 

Arbetet som stresscoach blir alltmer aktuellt!

Jag finns för alla som vill hitta mer balans i sina liv, genom mindfulness, ACT (ny behandlingsmodell inom beteendeterapi), mindful self-compassion och välbeprövade metoder från studier av beteendeterapi och neuropsykologi vid stressproblematik (dvs vikten av medveten andning och kunskap kring hur kroppen och hjärnan fungerar vid stress).

Ni får tillgång till verktyg att hantera vardagsstress, obehagliga känslor och omvärldens press.

Arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar över den psykosociala hälsan.

”Du som arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress. Du kan förebygga risker genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete”

Arbetsrelaterad stress behöver hanteras inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete”.

Vad kan du göra som arbetsgivare för att skapa en god arbetsmiljö utan stress? Ta hjälp av en Stresscoach och få förslag på vad just din organisation kan behöva för att må sitt bästa. Exempel på vad jag kan erbjuda;

Föreläsning med konkreta råd om stress och livsbalans

Workshop eller kurs för mindre grupper i stresshantering

Coaching av enskilda medarbetare

PRIVATPERSONER OCH ARBETSGIVARE

Som Lic. Stresscoach kan jag hjälpa till att få kontroll på stress. Jag har kunskapen om vad som ligger bakom stress, varför vi får de symtom som vi får och vad vi kan göra för att må bra igen.  Tillsammans kartlägger vi stressen och jag kommer att gå bredvid dig/er fram tills att du/ni känner att du/ni har kunskapen och verktygslådan för att kunna leva vidare utan att påverkas negativt av den stress som livet ger oss.

Jag arbetar med en helhetssyn på människan, dvs att allt hänger ihop. Mår inte själen bra så mår inte kroppen bra, och mår inte kroppen bra så mår inte själen bra. Jag har den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Jag jobbar med andning, mindfulness och ACT (Acceptans and Commitment Therapy) som man kallar för andra generationens KBT. ACT har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och för att stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Som Lic. Stresscoach har jag en för Sverige helt unik kunskapsbredd där jag kan jag hjälpa dig med allt som man förväntar sig av en stresscoach: 

 • att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans
 • även ha den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem
 • hur nervsystemet påverkar både sömn och värk
 • Hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar.
 • Med en stor verktygslåda kommer jag att kunna förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Lite exempel på min kompetens 

 • Licensierad ACT (acceptens and commitment therapy) coach
 • Licensierad Stresscoach
 • Somatic Stress Release™ Practioner
 • Licensierad mindfulnessinstruktör
 • Licensierad medveten andniningsinstruktör
 • Certifierad Yogalärare med flera påbyggnadsutbildningar inom bla somatisering och mindful self-compassion
 • Flerårig erfarenhet inom personlig utveckling och utmattningssyndrom
 • Praktiserar mindfulness, compassion och meditation dagligen
 • Jag har bla ett gott samarbete med Oxelösunds Kommun där sedan 2019 coachar deras anställda till ökat välmående.

Kontakta mig för bokning av tid, föreläsning eller samarbete.

Jag är godkänd för F-skatt. Friskvårsbidrag kan utnyttjas vid stresshantering.

För företag

Kontakta mig för en offert

KOMMENTAR FRÅN KLIENTER

Mitt första besök hos Lena var både skönt och omskakande på samma gång för när jag kom hem efter coachingen lossnade mycket för mig (till och med värk i höften släppte). Jag både grät och skakade efter det första mötet och jag förstod att det var något tungt inom mig som verkligen hade lossnat. För efteråt mådde jag så mycket bättre med mer energi och mindre värk i kroppen. Det kändes viktigt för mig att känna att någon verkligen lyssnade på mig och tog det jag berättade på allvar, dvs jag kände mig ”sedd” och fick verktyg till att börja jobba med själv för att må bättre. Jag kan varmt rekommendera Lena till andra som upplever inre stress. MvH Britt från Oxelösund