Från Stress till Livskvalitet

År 2023 blir året då har jag arbetat som Yogalärare i 10 år. År som har förändrat mig och flera av mina deltagares liv till att bli mer sinnligt, balanserat och harmoniskt. Så förutom mindre värk har många även förlorat övervikt. 

Välkommen till ett nytt ÅR! Ge dig TID att Yoga och förstå vikten av djupavslappning och läkning i vardagen. Att utöva yoga ger dig möjlighet att lära känna dig själv och din kropp på djupet och ger dig verktyg i vardagen att hantera stress och livets utmaningar.

…….

“I yinyoga strävar vi nte efter den perfekta positionen utan att genom avslappning kunna vara i kroppen och stanna med det som är, stilla och närvarande. Acceptans, medveten närvaro och självkärlek är ledord i varje position.

Yinyoga ökar din rörlighet, stillar kropp och sinne, minskar stress samt ökar flödet av energi, Qi -när vi släpper på spänningar och motstånd.

Djupa spänningar, smärta och stagnation får möjlighet att släppa. Kroppens naturliga rytm & flöde öppnas upp.

———————–

Yinyoga består av passiva positioner där vi låter våra muskler vara passiva och avslappnade uppstöttande av olika hjälpmedel. Vi stannar länge i varje position för att ge oss tid att lugna sinnet i en medvetn närvaro, mindfulness. I och med att vi stannar länge i positionerna (3-6 min) når vi kroppens fascia, bindväv, så vi kan öka vår flexibilitet, vätskeflöde och balansera vår energinivå.)

…………………………

En terapeitisk yogaform-Restorative– är lämplig för dig som befinner dig nära ett smärt/stress-symtom (såsom hyperkänslighet, fysisk eller psykisk smärta, extrem stress, högt blodtryck, utbrändhet, trötthet, håglöshet, sorg, sjukdom med mera). Då kan regelbunden Restorative yoga återhämta, läka och återuppbygga dig igen. Denna terapeutiska yogaform klarar alla av. Syftet är djup avslappning klasserna kan liknas vid en kroppsbehandling i grupp där jag rättar till, stoppar om och anpassar din kropp efter de många kuddarna och hjälpmedlen. Man använder ofta block, ögonskydd, stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar för att uppnå maximal avlastning för kroppens system.

Fördelar med Restorative Yoga är många, tex lugnar sinnet och därmed kan bromsa in fysiska stressymptom och ge förbättrad sömn, ökad cirkulation i kroppen, avslappning, minskad värk och spänningar . Det har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion och stimulerar det parasympatiska nervsystemet.

…………………………….

Nedan är ett smakprov på Embodied Flow

(lekfullhet och dynamik där du får röra dig i ett med din kropp, hjärta & själ. Andetaget som guidar dig genom rörelsen. En resa genom asanas och sekvenser. Flöda genom stadighet & lätthet med en stark och flexibel kropp. Avslutas med utforskande Yin) 

———————-

“Yogan är en balanserad träningsform som ger både energi och lugn, inspirerar till livsglädje och grundar oss i medveten närvaro

Yogan hjälper oss att behandla våra kroppar med kärlek och acceptans, vara snälla mot oss själva och ge oss det vi behöver för att må bra och landa här och nu”