Från Stress till Livskvalitet

 

Många som arbetar med sin LYMFHÄLSA glömmer bort att alla vätskor i kroppen, inklusive lymfan, är kopplade till våra känslor. Känslor är tänkta att kännas så att de kan flöda. Jag har LYMFHÄLSA kurser och tagit emot klienter i många år som jag har hjälpt med blockering (oförlösta känslor).
Under mina stresscoaching alt healing sessioner (Somatisk Stress Release terapi) kan jag känna hur förfettning/fibroser på en energiplan är kopplade till stagnerade områden, dvs till oförlösta känslor .
Det kan till exempel handla om omedvetna antaganden som att känna att “man inte kan lita på människor” eller “att känna sig kritiserad” eller andra upplevelser på ett omedvetet plan som gör att man vill försvara sig.
Det bästa sättet är att arbeta med ROTEN till lymfproblemen en gång för alla.
 
Alla andra hjälpmedel som torrborstning, lymfmassage hjälper inte att du också arbetar på ett mentalt och känslomässigt plan.
För mig är det viktigt att jobba med HELHETEN och också våga öppna upp hjärtat och älska sig själv utan villkor i kombination med alla egenvårdsråd.
Vill du boka en session med mig i Nyköping så kan jag leda, läka och inspirera dig till ett friskare liv på alla plan.
Pris 650-850:- (Mina sessioner går även bra att utföra på distans.)
………
En mystisk viktökning kan också handla om ett odiagnostiserat lymfödem som uppstått när levern inte orkar filtrera som den ska.
Då får lymfsystemet gå i stället för lever och filtrera makroartiklar. Lymfsystemet är anpassat för att filtrera mikroavfall inte i makroartiklar. Så när levern inte fungerar som den ska bli det mer avfall som slipper igenom.
Det slår som följd av detta skickas vidare är tjockare än vad lymfsystemet kan hantera, så lymfkärl och lymfkörtlar slår igen.
Lymfvätskan kan inte cirkulera som den ska, vilket leder till att lymfsystemet försöker pressa igenom lymfan där framfarten är blockerad. Det börjar bildas fickor av lymfvätska, vilket är samma sak som vätskeansamlingar i kroppen.
 
Ur mitt LYMFHÄLSA” kompendium som du kan beställa (120 sidor) 175:- (PDF skickas till din email).
lymfyoga lymfterapi
lymfhälsa lymfterapi lymfyoga lymfmassage
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förutom Lymfterapi arbetar jag även med LYMFHÄLSA kurser för grupper runt om i Sverige. Hör av dig om du vill att jag ska komma till din ort. 
Dessa kurser är mycket uppskattade och bygger på lång erfarenhet. 
Jag leder sedan många år LYMFYOGA åt kommunanställda, privata grupper och på ett hälsohem. 
Förutom Lymfterapi arbetar jag även med Somatisk Stress Release för att släppa på blockering i kroppen som skapar fysiska symptom såsom trögt lymfsystem, högt blodtryck och mycket mer. 
Det sägs att 90 % av alla läkarbesök är resultatet av stress. Så arbetet som Stresscoach blir alltmer aktuellt!
 
Jag finns för alla som vill hitta mer balans i sina liv, genom mindfulness, ACT (ny behandlingsmodell inom beteendeterapi), mindful self-compassion och välbeprövade metoder från studier av beteendeterapi och neuropsykologi vid stressproblematik (dvs vikten av medveten andning och kunskap kring hur kroppen och hjärnan fungerar vid stress).

Ni får tillgång till verktyg att hantera vardagsstress, obehagliga känslor och omvärldens press.

Arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar för den psykosociala hälsan.

”Du som arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress. Du kan förebygga risker genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete”

Arbetsrelaterad stress behöver hanteras inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet . Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete” .

Vad kan du göra som arbetsgivare för att skapa en god arbetsmiljö utan stress? Ta hjälp av en Stresscoach och få förslag på vad just din organisation kan behöva för att må sitta bäst. Exempel på vad jag kan erbjuda;

Föreläsning med konkreta råd om stress och livsbalans

Workshop eller kurs för mindre grupper i stresshantering

Coaching av enskilda medarbetare

PRIVATPERSONER OCH ARBETSGIVARE

Som Lic. Stresscoach kan jag hjälpa till att få kontroll på stress. Jag har kunskapen om vad som ligger bakom stress, varför vi får de symtom som vi får och vad vi kan göra för att må bra igen. Tillsammans kartlägger vi stressen och jag kommer att gå bredvid dig/er fram tills att du/ni känner att du/ni har kunskapen och verktygslådan för att kunna leva vidare utan att påverkas negativt av den stress som livet ger oss.

Jag arbetar med en helhetssyn på människan , dvs att allt hänger ihop. Mår inte själen bra så mår inte kroppen bra, och mår inte kroppen bra så mår inte själen bra. Jag har den bakomliggande kunskapen om hur kostnaden påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Jag jobbar med andning, mindfulness och ACT (Acceptans and Commitment Therapy) som man kallar för andra generationens KBT. ACT har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och för att stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Som Lic. Stresscoach har jag en för Sverige helt unik kunskapsbredd där jag kan hjälpa dig med allt vad man förväntar sig av en stresscoach: 

 • att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans

 • även ha den bakomliggande kunskapen om hur kostnaden påverkar vårt nervsystem

 • hur nervsystemet påverkar både sömn och värk

 • H ur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar.

 • Med en stor verktygslåda kommer jag att kunna förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Lite exempel på min kompetens 

 • Licenserad ACT- coach sedan 2017

 • Licenserad Stresscoach sedan 2017

 • Somatic Stress Release™ Practioner sedan 2021

 • Licensierad mindfulnessinstruktör 2017

 • Licensierad medveten andniningsinstruktör 2015

 • Certifierad Yogalärare med flera påbyggnadsutbildningar inom bla somatisering och mindful self-compassion 2013-2021

 • Flerårig erfarenhet inom personlig utveckling och utmattningssyndrom

 • Praktiserar mindfulness, compassion och meditation dagligen

 • Jag har bla ett gott samarbete med Oxelösunds Kommun där jag coachar deras anställda till att öka välmående sedan 2019

 • Leder LYMFHÄLSA kurser sedan 2020

Kontakta mig för bokning av tid, föreläsning eller samarbete.

Jag är godkänd för F-skatt. Friskvårsbidrag kan utnyttjas vid stresshantering.

För företag

Kontakta mig för en offert

KOMMENTAR FRÅN KLIENTER

“Tack Lena  ❤️ så som du tog emot mig i min förtvivlan är jag så tacksam. Du är en del av min väg framåt på min nya plats i livet 🙏🏻 Tack”      Sara från Oxelösund
Lymfyoga stressterapi rehabilitering restorative
aMitt första besök hos Lena var både skönt och omskakande på samma gång för när jag kom hem efter coachingen lossnade mycket för mig (till och med värk i höften släppte). Jag både grät och skakade efter det första mötet och jag förstod att det var något tungt inom mig som verkligen hade förlustnat.  Britt från Oxelösund

aMitt första besök hos Lena var både skönt och omskakande på samma gång för när jag kom hem efter coachingen lossnade mycket för mig (till och med värk i höften släppte). Jag både grät och skakade efter det första mötet och jag förstod att det var något tungt inom mig som verkligen hade förlustnat.  Britt från Oxelösund

u tog emot mig i min förtvivlan är jag så tacksam. Du är en del av min väg fr