Från Stress till Livskvalitet

FORAGING

Att samla och plocka av naturens vilda

Örtavandring
Örtvandring örter läkeörter

I flera år har jag arrangerat spännande havsnära örtavandringar och kurser. Örtmedicin har en naturlig läkande kraft och idag vet vi tämligen mycket om hur örter fungerar, vilka ämnen de är uppbyggda av och varför de stöder läkning och tillfrisknande.

Örtvandring örter läkeörter

Naturskörda

Bli vän med ogräset istället för att kämpa emot dem. Naturen läker och jag berättar mer om naturens läkande förmåga. Ni får tips på vilka örter ni kan plocka för olika symptom såsom oro, sömnsvårigheter, inflammation i mage och tarm, urinvägsinfektion, muskelvärk etc…

Naturskörda är den nya trenden och i sig är detta naturskördande alls inget nytt. Inom restaurangvärlden har vilda växter använts som inslag av exotiskt närproducerat de senaste tio åren. Vi människor har dessutom varit samlare sedan stenåldern, och  vanligast är väl svamp och bär. Det nygamla med att naturskörda är att allt fler växlar upp sitt plockande bortom lingon och kantarell.

Vår allemansrätt ger oss rika möjligheter till ett vidsträckt naturskördande. Mycket, men inte allt, är tillåtet att plocka för husbehov. Bär, svamp och blommor är (i de flesta fall) okej. Men för att ta gran- och björkskott eller annat som skadar växande träd behövs markägarens tillstånd.

Bokning och förfrågan

Jag kan lära er mer om läkeörter, läketräd och ogräs – det vilda gröna skafferiet och gröna apoteket. Ni får med er hem en massa ny inspiration och praktiska kunskaper till att börja leva mer i harmoni med naturen.

För att göra en bokning eller förfrågan mejla till lena.thurner@prahna.se.