Från Stress till Livskvalitet

Längtan till naturen och dess helande kraft

Fjällretreat Laponia

Varmt välkomna att följa med oss på en fjällretreat i trakterna kring Sarek, Laponia i den nordligaste delen av Sverige.  

Retreaten vänder sig till dig, som vill ge dig tid för en hjärtöppnande, helande, transformerande, djupgående och omvälvande resa

Program

Vi börjar våra dagar med avslappnande och energigivande yinyoga alternativt meditation för att landa i kroppen och därmed njuta med alla dina sinnen. Därefter blir det fjällvandring in i fjällvärldens slående vackra natur och stillhet som är balsam för själen. Du får lära dig mer om örter och fjällflora och fjällvärlden. Dessutom kommer utefter gruppens behov ledarna att samtala om det som kommer upp och du har även möjlighet att dela med dig och möta dina känslor i varm gemenskap. Till kvällen blir det bastu och bad i jokken, gemensm lagad middag och inspirerade föredrag och guidningar.

Under en dag går vi in i tystnaden och håller den under ett dygn. Vi inbjuder också till att delta i djupa samtal där vi bara njuter av “varandet” och tar emot förstärkande energigivande Moder Jords vibrationer. Tillsammans med en slående vacker natur upplever vi den stillhet som endast vildmarken kan erbjuda.

NYHET! Den samiska shamanismen upplever en renässans och vi har glädjen att få träffa Laila Spik som sedan mer än 25 år har arbetat som lärare i samisk kultur med kurser, föredrag, utställningar och upplevelsemiddagar.

Lila Spik

Hon har sina rötter kring Saltoluokta och är en hängiven och kunniga spridare av sitt kulturarv vilket borgar för en mycket spännande, lärorik och intressant möte, där vi får ta del av samernas kultur, ritualer och naturmedicin medmera.

(OBS! Med viss reservation för ändringar kan förekomma.)

OM oss ledare (ej klart för 2021)

Lena Thurner

Lena Thurner Yogalärare, Coach och Örtterapeut med 5 års erfarenhet av att skapa och leda kurser och retreats i samklang med natur i väglöst land för att finna den stillheten som den moderna människan så innerligt längtar efter. Med lång erfarenhet och stort hjärta anpassar Lena retreaten efter gruppens och individens behov med sin erfarenhet inom bland annat ACT-baserad coaching, Vipassanameditation och pranayama (andningsövningar) etc. Hon har undervisat yoga i 8 år och varvar Hatha-, Yin- och Restorative yoga med meditationer, utbildning & samtal. Lena är dessutom en erfaren fjällvandrare och delar gärna med sig av sin passion för det gröna apoteket och ätbara växter i fjällen. 

Pris* xx:- (Early bird innan 31 jan 2021) *OBS Priset som anges gäller medlemskap i STF (295:-) Länk

Ingår: Boende 7 nätter (varav 6 nätter i 3 eller 4-bäddsstuga på sameviste, en natt på fjällstation i 4-bäddsrum “bättre standard”), färjetransport Kebnats- Saltoloukta t/r, 7 frukostar (frukostbuffée), 6 lunchpaket, 7 middagar vi lagar i varm gemenskap varav en 3-rätters på Fjällstationens restaurang (OBS! Med viss reservation för ändringar kan förekomma.) Frågor om boende, allergier och annat till lena.thurner@prahna.se

Anmälan och betalning

Anmälan till lena.thurner@prahna.se. Vid anmälan och inbetald anmälningsavgift 1 500:-  skickas utrustnings- och packningslista ut tillsammans med annan viktig information. Du blir inbjuden till en sluten Facebook grupp där vi delar information kring retreaten. Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift. Hela retreaten ska slutbetalas senast 31 maj-21. Swisha anmälningsavgift till 072-70 80 480 eller BG 5390-8653. 

Reseförsäkring och avbeställningsskydd tecknar du själv genom din bank eller försäkringsbolag.

Vi har ställt resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.

Ingår ej: Resa till och från Saltoluokta, sängkläder, handduk och slutstädning, extra snacks (utöver lunchpaketen).

Avbokningsregler Avbokning innan 31 jan-20 återbetalas hela avgiften förutom 750:- i administrativa kostnader. Avbokning innan 1 juli-21 återbetalas endast 50 % av resans pris. Avbokning efter 1 juli-21 återbetalas endast 15 % av resans pris.

Resa hit Vi rekommenderar tåg till Gällivare (vi gillar nattåget) och sedan buss till Kebnats alternativt samåkning – hör av dig till oss så hjälper vi dig med resealternativ.

Lär känna fjället, hitta lugnet

Har du någonsin drömt om att på nära håll få uppleva vildmarken i närheten av Sarek, norr om polcirkeln under trygga, avskalade och avslappnande former? Under solen som aldrig tycks gå ner i en slående vacker natur guidar vi dig på resan inåt och visar dig fjällets fascinerande natur. Vi erbjuder entusiasm, kärlek till naturen och en bred kunskap. Du hittar lugnet och är i nuet.

Några gruppbilder från tidigare retreater vid samevistet

retreat fjällvandring yinyoga Saltoluokta
Deltagare 2016
retreat fjällvandring yoga saltoluokta
Deltagare 2017
retreat yoga fjällvandring
Deltagare juli 2018
fjällvandring fjällretreat yoga
Deltagare aug 2018

 Vem kan delta?

Alla som kan vandra minst 12 km med nödvändig packning och med intresse för ett andligt förhållningssätt till naturen och universum.

Medlemmar av Svenska Fjälledarorganisationen

SFLO

LångsamhetAtt vandra är att hitta ett lugn gång man kan hålla i ett jämnt tempo. Att vandra över fjäll är en typ av meditation. Mindfulness är en röd tråd.

Enkelhet – allt är förberett så att du kan slappna av och bara vara. Måltider serveras, sängar står klara, stigarna är undersökta i förväg. I enkelheten hittar vi det mest omedelbara i livet.”

Uggla i naturmiljön
Uggla i naturmiljön

NärvaroVi väcker din upptäckarlust med en kunnig och engagerad guidning av det rika fjällen i Laponia har att erbjuda. Att stanna upp och lyssna på ljungpiparens sorgsna sång eller studera pärlugglan (se bild) får oss närvarande i stunden.

Vad tyckte deltagarna om Yoga – och fjällvandringen 2016?

Hej Lena!

Tack för en trevlig vistelse i Saltoluokta. Jag är oerhört nöjd med resan och skulle nog vilja påstå att det är en av de bästa resor jag gjort. Det som gjorde resan så minnesvärd är att den kombinerade en fantastisk introduktion till svenska fjällvärlden med yoga och tid för reflektion. Att få möjlighet att utforska fjällen med både en biolog och en fjällguide är nog få förunnat! Att sen guidas in i yinyogan och den återhämtning som den innebär var en oslagbar kombination. Lägger man sen till ett toppengäng med varma människor, introduktion till samisk kultur och mycket god mat så förstår du varför jag tyckte resan var SÅ bra!  Jag ser redan fram emot att följa med nästa år! Jag hoppas att ni orkar och vill göra om denna succé. ”Linnea T, Sthlm”

……………………

Mycket mycket nöjda. Vi var väldigt förväntansfulla och har mer än väl fått vår dröm uppfylld. “Tobbe B, Sörmland”

…………………

Jag är mer än nöjd, överträffade alla mina förväntningar! “Annsofie L, Trosa”

………………..

Jag är såå nöjd att jag var med på din fjällretreat! Kom hem uppfylld av alla intryck – energifylld som om jag varit borta länge. mycket nöjd, mina förväntningar uppfylldes verkligen yogan mer än bra, fjällvandringen skön och lagom utmanande för mig och jag saknade ingenting! Jag tänker ofta på den vy vi hade när vi kommit en bit upp på fjället, dessa fjäll som bara vilar tryggt i naturen och det blå vattnet som ger liv och mycket himmel som ger utrymme. En bild att ha med i meditationen!  Tack och kram! Hälsa Viktor och Christine, de var fantastiska. “Annika J, Jönköping”

Vad tyckte deltagarna om Yoga – och fjällvandringen 2017?

Hej Lena,

Mycket nöjd!! Det var fantastiskt att få upptäcka fjällen och det underbara landskapet i era goda händer. För mej hade det inte varit möjligt utan er kunskap och ledning. Tack också för den omsorg som ni båda två gav oss alla och som betyder mycket. Ni hade planerat och förberett så väl och med mycket Hjärta ❤️.  Det var alltid mycket gott att äta!! Ni är så duktiga på att laga mat. Saknade inget. 

Allt var så bra! Jag lärde mej mycket praktiska tips från Erik  och kände mej trygg med er ledning. Det är ganska mycket som man inte tänker på och som är bra att kunna. Också roligt att få Lenas kunskap om blommor mm. Efter denna resa känner jag mej verkligen peppad på att vandra i fjällnatur! Allt var underbart och en av mina absolut mest härliga resor! “Anna L, Göteborg”

……………..

Läs även detta Nyhetsbrev från Svenska Kunskapsförlaget – en blogg som handlar om en av mina tidigare retreater på samma plats. Klicka på länken Nyhetsbrev…………..