Från Stress till Livskvalitet

Kreta rätträtt

I oktober 2024 välkomnar vi dig till en djupt transformerande retreat fulladdad med mystik och andlighet. Vi kommer att bo på en magisk plats, avlägset beläget från turiststråken, vid foten av det heliga Idaberget, platsen där gudarnas konung Zeus föddes och fostrades.

Huset är ett mycket vackert och rustikt stenhus med stor pool, omgiven av växtlighet och böljande berg. Det har endast sexbäddar och ger sitt utrymme att hålla tre mindre grupper efter varandra så att vi kan lägga större fokus på varje deltagare.

Under fem dagar kommer vi att ägna oss åt lymfyoga, meditation med kanaliserade budskap och healing samt behagfull vandring i Samariaravinen (den enklare turen, även kallad The lazy way).

På våra inre såväl som yttre resor blir vi guidade av läromästaren Hilarion som vid Atlantis undergång förde Sanningens flamma till Kreta och som numera har ett eteriskt tempel ovanför denna magiska ö.

Retreatet “Echoes from the gods” startar med nymåne, 2/10, för grupp 1 och avslutas med en kraftfull superfullmåne, 17/10, för grupp 3, vilket kommer att skapa magiska förutsättningar för djupgående transformation och samskapande under hela den tid som retreatet pågår, för samtliga grupper.


Alla foton av: Nikos Fragomanolakis


RETRÄTT

OKTOBER 2 0 2 4

Ledare:  Magdalena Kay & Lena Thurner
Plats:  Kreta, i närheten av Rethymnon
Datum:  Grupp 1: 2-6 oktober. Grupp 2: 8-12 oktober. Grupp 3: 14-18 oktober.
Kostnad: 1044 euro  

I priset ingår del i dubbelrum, frukost alla dagar, lunch och middagar alla dagar utom en, inträdesavgift till Samariaravinen samt avgift till färjan, transfer på gemensamma utflykter.

INFORMATION:


Ta sig dit:
I kostnaden ingår ej flygresa, transfer till boendet eller matkostnader under utflykter. 

Du flyger antingen till Heraklions eller Chanias flygplats, avståndet på 75 km är detsamma från båda. Det är bra om ni ordnar så att ni kan samåka med taxi från flygplatsen. Vi kan hjälpa till att ta fram en passande avgång för flygresan så att alla kan anlända samtidigt.

Boendet:
Vi kommer bo tillsammans i ett fantastiskt stenhus på 170 kvm ute på landsbygden, omgivet av växtlighet och berg vid foten av det heliga Idaberget. Huset har en stor pool som brukar hålla temperaturen 26 grader i oktober, en stor takterrass med enastående utsikt över landskap och hav samt 3 rymliga sovrum med plats för 6 bäddar. Varje deltagare får ta del i ett sovrum med två enkelsängar. Huset har ett smakfullt renoverat badrum med dusch och wc, allrum med öppen spis, fullt utrustat kök och matplats. Gemensamma måltider kommer att serveras i huset. Incheckning vid ankomst cirka kl 15:00. Utcheckning vid avfärd cirka kl 11:00.

Mat:
Frukost serveras i huset samtliga dagar. Hälsosam vegetarisk- och glutenfri middag och lunch kommer att serveras i huset förutom den dag vi åker till Samariaravinen. Denna dag får deltagarna bekosta sin lunch och middag själv.  

Utflykt till Samariaravinen:
Vi beger oss tidigt på morgonen i gemensam bilfärd till en hamn i södra Kreta, därifrån tar vi färja till byn Agia Roumeli där den södra entrén till Samariaravinen befinner sig. Vi kommer att vandra den enklare turen som inte är så backig, det är dock mycket stenigt med blandat stora och stenar så bekväma skor/sneakers kommer att behövas, samt keps och vattenflaska. Vi beräknas komma hem skickat på kvällen. Både lunch och middag kommer att äta ute och deltagarna betalar själva för sin mat. All transfer och inträdesavgiften ingår i priset. 

Lymfyoga:

Varje morgon börjar med lymfyoga och inspirerande samtal om hälsa. Lena bjuder in till att hämta ny kraft och inspirerar till nya vanor som främjar lymfhälsa, dvs hur du får igång ditt reningssystem i kroppen (genom egen lymfdränage, reflexologi, optimal andningsteknik, kroppshållning, tapping, dans, vibration, stretching, qigong och yoga etc. Vi går igenom och morgonritual som effektivt stimulerar utrensning av restprodukter från lymfan, förhårdnade slempartiklar och som lindrar eventuella inflammationer  i lymfkörtlarna Tid och du kommer bland annat att uppleva ökad hormonbalans, viktnedgång och förbättrat immunförsvar.Sist  men inte minst arbetar vi med förståelsen hur vår egen självbild, undertrycka känslor och hur vår livsstil påverkar lymfflödet.

 Betalning:

I anslutning med bokningen betalar du anmälningsavgiften på 1500 SEK*. Observera att bokningen går igenom först då anmälningsavgiften betalas. *Återstående belopp i SEK ska betalas senast 1 juni, 2024 efter en omräkning från euro. Anmälningsavgiften återbetalas ej vid eventuell avbokning.

Betalning och anmälan sker till Lena Thurner:  lena.thurner@prahna.se. Till konto i Handelsbanken 6601-457 351 098. Kontohavare Lena Thurner. OBS: Ange i anmälan vilka datum du vill åka.

Övrig information
Efter att du anmält dig kommer en inbjudan till en Facebookgrupp skapas för retreatet där du kan ställa frågor och bekanta dig med deltagarna som du ska resa med. Du kommer även att få mer detaljerad information mailat till dig som kan vara bra att veta inför resan.

Vi reserverar oss för avvikelser i upplägget.


Magdalena är multidimensionell kanal, Spirituell healer, Reiki Master och Storyteller. Hon har varit medial och kommunicerat med uppstigna läromästare sedan barn men öppnade upp sig för det multidimensionella fältet på allvar först 1996 då hon genomgick en existensiell kris. Parallellt med det andliga arbetar Magdalena som vårdadministratör samt skriva på en fantasytriologi som utspelar sig på en annan planet.

Lena driver företaget Prahna, är bland annat verksam som coach, örtterapeut och yogalärare samt är snart aktuell med en bok om lymfhälsa. Hon har hållit många uppskattade retreats i 10 år. Därtill har hon erbjudit yogaklasser, somatisk stressterapi, coachning, qigong, örtvandringar och föreläsningar i drygt 12 år.

Mer om Lena kan du läsa på:

prahna.se


 

Kontakta oss:

magdalena@healspiritlounge.com

lena.thurner@prahna.se

Boka tryggt Om vi tvingar ställer i resan med anledning av covid-19 restriktioner återbetalas allt utom administrativ avgift 550:-. Vi håller oss uppdaterade via Utrikesdepartementet (UD) och Folkhälsomyndighetens hemsida. Vid avbokning gäller följande: Avbokning 90 dagar före avresa återbetalas allt utom SEK 1000 i administrationsavgift. Avbokning 40-90 dagar före avresa återbetalning 100% minus 2000 kr. Avbokning 0-40 dagar före avresa ingen återbetalning. Vi hänvisar till Er reseförsäkring och avbeställningsskydd som du tecknar själv genom din bank eller försäkringsbolag. Vi har ställt resegaranti enligt Paketreselagen hos Kammarkollegiet vilket ger dig trygghet om resan ställs in eller avbryts i förtid.